Eva-Lena Frick ny för­bund­schef till Göte­borgs Friidrottsförbund!

Under 50 års tid har hon betrak­tat hur idrottsrörelsen i Sverige for­mats och utveck­lats i takt med samhäl­lets förän­dring. Och sedan 2003 har VD-rollen på Vät­tern­run­dan och Vasa­lop­pet var­it Eva-Lenas primära upp­drag. Den förste decem­ber kom­mer hon till Göte­borg och fri­idrot­ten. För att ge barn, ung­do­mar och vux­na en utveck­lande och menings­full fritid”, säger Eva-Lena.

—Det ska bli jättekul att få vara med på en resa till inom ramen för den här typen av organisation där meningen med evenemangen är att skapa förutsättningar för friidrotten. Det ska bli oerhört spännande att få göra det med ännu ett starkt varumärke, säger Eva-Lena.

Göteborgs Friidrottsförbund balanserar den ideella rörelsen med en mer kommersiell men väl integrerad del där loppen Göteborgsvarvet, Göteborgs Marathon, Lindholmenstafetten, Varvetmilen, Minivarvet med flera alla är en del i att skapa folkfest, folkhälsa och ringar på vattnet tillbaka till idrottsrörelsen.

—Det finns en stor drivkraft hos mig att få ihop effekten av evenemang med den ideella rörelsen. Balansen mellan det ideella och det kommersiella är en utmaning i den här typen av organisation och den här typen av arbete. Men den ideella rörelsen är ju där som allt är sprunget ur. Det går inte att jobba på något annat sätt än att det ska vara ett Vi. Att vi ska jobba tillsammans. Det kommer att vara ett stort mål för mig, säger Eva-Lena.

—Hennes erfarenhet som ledare och chef för liknande organisationer men också som ideellt engagerad idrottsledare kommer att stärka vår organisation avsevärt, säger Anders Prytz, ordförande Göteborgs Friidrottsförbund.

Tillsammans med 50 föreningarna arbetar Göteborgs Friidrottsförbund mot en idrottslig bredd, spets och mot att varje förening ska känna glädje till det just de kan bidra med.

—Vi ska visa på att vi vill att människor ska komma till våra arrangemang men även till vår idrott, och att vi är förberedda på det när det gäller utbildning, tränare, anläggning, ja alla de stora frågor som vi har att jobba med för att ge barn, ungdomar och vuxna en utvecklande och meningsfull fritid, säger Eva-Lena.

FAKTA
Eva-Lena Frick, tidigare Karlsson
Född 1961, Sävsjö
Aktiv skidåkare i IFK Sävsjö, Stockviks IF
Skidmeriter: Deltog i VM 1982, 1987 och OS 1984
Nuvarande styrelseuppdrag: Ordförande RF-SISU Östergötland, Svenska Skidförbundet, Motala AIF
Tidigare uppdrag: VD Vasaloppet, VD Vätternrundan, Styrelseledamot O-ringen och Svenska Orienteringsförbundet.

Eva-Lena påbörjar sitt uppdrag för Göteborgs Friidrott 1/12, efter avslutad projektledaruppdrag på Världscupen i längdskidor, Ulricehamn.

2022-09-06

← Alla nyheter