Famil­jen Skår­bratt är till­ba­ka för nya rekord!

Efter att hans fru redan har erövrat en plats i Guin­ness World Records på 10 000 meter, står nu Johan i start­gropar­na för att försö­ka sig på sam­ma bedrift. Med fyra barn i vagnen som säll­skap är han redo att utmana tidi­gare reko­rd­hål­laren den 13 april under Varvet­milen i Göteborg.


Under April 2024 har löpare från runt om i Sverige möjligheten att springa Varvetmilen för att förbättra sin startposition inför Göteborgsvarvet den 18 maj. Johan Skårbratt är en av dessa, men för honom är det en möjlighet att göra något episkt - att ta ytterligare en plats i Guiness World Records med ungefär 100 kilo framför sig i en barnvagn.

Familjen Skårbratt är inga nybörjare när det kommer till att sätta rekord. Tidigare har de gjort avtryck i Guinness World Records i respektive kategori (Dam & Herr) under Göteborgsvarvet, med imponerande tider på 1:34:09 för Johan och 1:55:02 för Hanna. Dessutom håller Hanna det officiella rekordet på 10 000 meter under Varvetmilen, efter att ha presterat på otroliga 47:30 år 2022.

Johan gjorde också ett rekordförsök på milen 2022 och presterade en tid som skulle ha kvalificerat honom för en plats i Guinness Rekordbok (40:15). Tyvärr räckte inte dokumentationen av loppet, vilket ledde till att hans prestation aldrig registrerades.

Nu är han redo att ge sig ut på löparbanan igen, nu med bra mycket tyngre barn i vagnen, redo för att ta revansch!

Nuvarande rekord erhålls av Christopher Steven - som sprang på 48:01.

2024-04-12

← Alla nyheter