För­ra årets jul­suc­cé är tillbaka

Urban run Gothen­burg, ett upplevelselopp i samar­bete med Inner­staden Göte­borg har en unik och spän­nande bansträck­n­ing längs inner­stadens gator, genom butik­er, grän­der, kaféer och utsik­t­splatser. 2021 blev man tvun­gen att fly­t­ta lop­pet till decem­ber och en juledi­tion arranger­ades. Nu är jul­suc­cén tillbaka!

Innerstaden Göteborg presenterade konceptet Urban Run för Göteborgsvarvet 2016 med syftet att få fler besökare att upptäcka och uppleva stadskärnan. Sedan dess har loppet arrangerats vid tre tillfällen, 2018, 2019 och förra året 2021 då loppet blev framflyttat på grund av pandemin och för första gången arrangerades loppet i början av december.

-När det blev klart att vi fick genomföra loppet under december kändes det självklart att vi skulle göra en juledition av loppet. Göteborgs innerstad under december bjuder verkligen på julkänslor, både gator och butiker visar sig i sin bästa vinterskrud. Säger Isabelle Beinö, projektledare Urban Run.

Efter ett mycket lyckat och uppskattat lopp 2021 är succén nu tillbaka. Urban Run Gothenburg -Christmas edition kommer tillbaka den 4 december, en sex kilometer lång bana genom innerstaden med start och mål utanför Stora teatern. Under loppet passerar man som löpare flera landmärken som Domkyrkan, Gustaf Adolfs torg, Göteborgsoperan, Stenpiren, Feskekörkan och Kaserntorget.

-Det känns jättekul att loppet fortsätter i julens tecken. Årets lopp innehåller flera roliga nyheter. Vi har till exempel pris till bästa julklädsel, rocktomte och julverkstad längs banan och såklart julgodis som energi för att orka hela vägen in i mål, säger Beinö.

Vi ser fram emot att välkomna besökare och löpare till en stämningsfull jul i Göteborgs innerstad och att återupptäcka stadskärnan under Urban Run, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg.

INNERSTADEN GÖTEBORG
Innerstaden Göteborg ideell förening är en opartisk, icke vinstdrivande centrumförening som genom sitt servicebolag Innerstaden Göteborg AB driver sin verksamhet. I samverkan med Göteborgs Stad erbjuder Innerstaden Göteborg en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag och samarbetsparter. Samverkan skapar mervärde och är det fundament som Innerstaden Göteborg utgår ifrån i sitt arbete.

URBAN RUN GOTHENBURG
Datum: Söndag 4 december
Start: 09.00 Stora teatern
Distans: Cirka 6 kilometer
Anmälan: Görs på urbanrun.se
Övrigt: Urban Run Gothenburg är ett upplevelselopp utan tidtagning och resultatlista
Priser: pris delas ut till bästa jul-outfit
Arrangör: Göteborgsvarvet för Göteborgs Friidrottsförbund

Anmälan

2022-11-04

← Alla nyheter