Göte­borgsvarvet 2021 blir även ett dig­i­talt lopp till­sam­mans med Polestar

Göte­borgsvarvet 2021 kom­mer den 11 sep­tem­ber att genom­föras både som fysiskt och dig­i­talt lopp. Som löpare väl­jer du själv om du vill springa på plats i Göte­borg eller dig­i­talt. Det dig­i­ta­la lop­pet har möjlig­gjorts av Polestar, vars elbil Polestar 2 kom­mer leda löpar­na under lop­pet i Göte­borg. Det är förs­ta gån­gen i lop­pets his­to­ria som ledar­bil och klock­bil är 100% elektrisk.

I september är det återigen dags för tiotusentals löpare att springa Göteborgsvarvet. Tack vare Polestar har löparna nu möjligheten att springa loppet var de än befinner sig.

– Det här ger alla som är anmälda möjligheten att genomföra Göteborgsvarvet på sina egna villkor, vilket känns extra viktigt i år. Det är inspirerande att arbeta med partners som Polestar som tillsammans med oss vill utveckla Göteborgsvarvet att bli ännu mer digitalt och delar vår ambition om en hållbar löparfest, säger Sara Brankell, kommersiell chef för Göteborgsvarvet.

Resultatet från det digitala loppet kommer med i Göteborgsvarvets officiella resultatlista med en markering som visar att loppet genomförts digitalt. Resultatet, oavsett om det skett fysiskt eller digitalt, kommer vara seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2022.

– Att fysiskt kan bli digitalt är något som Polestar redan bevisat genom att all försäljning sker digitalt via polestar.se. Det Göteborgsvarvet och dess löpare gjort under 2020 och 2021 är fantastiskt inspirerande – att tänka nytt, tänka om och tänka digitalt, kommenterar Martin Ölund, VD på Polestar Sverige.

Redan under år 2020 var Polestar partner till Göteborgsvarvet, då till Göteborgsvarvet Virtual Race 21K, som ersatte det inställda loppet. Polestar 2 agerade då som virtuell ledarbil för de tusentals löpare som genomförde det digitala loppet runt om i världen. Ett av de digitala loppen genomfördes på Polestars testanläggning i Hällered utanför Göteborg där landslagslöparen Suldan Hassan sprang de dryga 21 kilometerna, med just elbilen Polestar 2 som ledar- och klockbil. Loppet live-streamades bland annat på; gp.se samt Göteborgsvarvets och Polestars Facebook-sidor.

Läs mer om digitalt deltagande i Göteborgsvarvet här.

2021-08-19

← Alla nyheter