Göte­borgsvarvet delar ut 5,6 miljon­er till idrotten

Anmäl­ningsavgifter­na till Göte­borgsvarvet investeras i den sto­ra folk­festen och löpar­nas upplevelse och häl­sa. Men över­skot­tet av lop­pet åter­in­vesteras även i Göte­borgs fören­ingsliv.
Efter 2022 års genom­förande har hela 5,6 miljon­er kro­nor delats ut till fören­ingslivet.
– Det är en sum­ma som vi skall kun­na för­bät­tra ytterli­gare framöver, men ändå ett fan­tastiskt bidrag, säger Erik Bergkvist, Even­e­mangschef på Göte­borgs Friidrottsförbund.

Göteborgsvarvet drivs av Göteborgs Friidrottsförbund och syftet med loppet är att driva utveckling av föreningslivet och folkhälsan framåt.
Bara inom Göteborgs Friidrottsförbunds anslutna föreningar finns det 50 000 aktiva som årligen sätts i rörelse. Föreningarna är beroende av ekonomiskt stöd och utbetalningarna har varit efterlängtade då pandemin satt djupa spår i föreningarnas ekonomier.

Årligen engageras ett stort antal idrottsföreningar i Göteborg och ute i landet under de lopp som arrangeras. Varje föreningsfunktionär bidrar ekonomiskt tillbaka till sin förening per åtagen arbetstimme. Utöver ersättningarna som betalas ut för funktionärsuppdragen fördelas även överskottet från verksamheten ut till Göteborgs Friidrottsförbund och dess medlemsföreningar.
En annan del av överskottet driver också anläggningen Friidrottens hus där tusentals barn, ungdomar, vuxna och veteraner tränar året runt.
– Ju fler som springer våra lopp desto bättre förutsättningar skapas för idrottsföreningar att fortsätta bedriva barn och ungdoms-, bredd- och elitverksamhet. Att deltaga i loppet är viktigt för hela samhället, säger Erik Bergkvist.

Den stora folkfest som Göteborgsvarvet är bidrar till både en förbättrad folkhälsa och till stora turistekonomiska värden för Göteborg och 2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp.
Varvetveckan 2023 inleds den 7 maj där Göteborgsvarvet går av stapeln den 13 maj. Under 2023 arrangeras också Göteborgsvarvet Marathon för första gången där starten går 3 september.

Idrottsföreningarna som delat på miljonerna är:

Angereds IS
Angereds Atletiska Förening
Bilkåren
Bohus IF
Enebybergs IF
Frölunda OL
Göteborgs Konståkningsklubb
Göteborgs Kvinnliga IK
Göteborgs Sim
Göteborgs Slalomklubb
Heleneholms IF
Hisingens CK
Hönö IS
IF Kville
IF Rigor
IFK Göteborg Futsal
IFK Göteborg Friidrott
IK Akele
IK Baltichov
IK Hakarpspojkarna
IK Stern
IK Vikingen
IK Zenith
Isdala Konståkningsklubb
Järnvägarnas FF
Kongahälla AIK
KRIS
Kungsbacka Konståkningsförening
Kungälvs Roddklubb
Lerum Friidrott
LKTV88
MAIK – Gamla MAIK:are
Majorna IK
Mistlåhren HHGS
Mölndals Outdoor IF
Mölndals AIK
OK Alehof
OK Landehof
Postens IF
Qviding P06
Ryssbergets IK
Sävedalens AIK Friidrott
Sävedalens AIK Orientering
Sjövalla
SK Höjden
SLO Boule
Särö IK & Särökometerna
Team Inspire
Team Rynkeby
Team Spirit
Tingbergs AIS
Tjalve Friidrottsförening
Uddevalla Skidklubb
Uppsala IF Friidrott
Utby IK
Västra Frölunda Konståkningsklubb
Västra Frölunda IF
Växjö Löparklubb
Ärla IF
Örebro AIK

2022-12-02

← Alla nyheter