Göte­borgsvarvet Expo fort­sät­ter att växa


Tio­tusen­tals löpare kom­mer att besö­ka Göte­borgsvarvet Expo i Fri­idrot­tens hus i hel­gen. Mäs­san har utökats med ytterli­gare en dag och ett full­späck­at schema vän­tar gästerna.

– Det kom­mer att vara dagar fyll­da av inspi­ra­tion om trän­ing, presta­tion och häl­sa, säger pro­jek­tledare och kon­fer­encieren Kia Cohn Linde.

Arbetet att förvandla Friidrottens hus i Göteborg till en mötesplats för deltagarna i Göteborgsvarvet och dess systerlopp. Klockan 11 på torsdagen öppnas dörrarna till Göteborgsvarvet Expo där all nummerlappsutdelning sker och i fyra dagar kommer det att också att vara fullt med utställningar, föreläsningar och aktiviteter för både stora och små.

– Det finns möjlighet för alla löpare att få inspiration och motivation inför Göteborgsvarvet. Vi har ett fullspäckat program och nytt för i år är att vi även har öppet på söndag då vi har en familjedag med allt från femkamp till underhållningsduon Stefan Odelberg och Petra Johansson, säger Kia Cohn Linde.

På den stora scenen kommer det att bjudas på föreläsningar och inspiration om träning, personlig utveckling och hälsa, liksom en öppen presskonferens med såväl de internationella som svenska topplöparna och en partiledardebatt med politiker från de olika partierna där fokus är på hälsa och föreningsidrott.

På söndagens familjedag kan barnen utmana varandra i femkamp, träffa VM-trean på 400 meter, Calle Bengtström, underhållas av Stefan Odelberg och få lära sig dansmoves av Petra Johansson.

Varje dag kommer också multimusikern Isak Widmark, som spelat och turnerat i Sverige, Europa, Asien och Nordamerika, att spela piano för deltagarna som väntar på att få sina nummerlappar.

Totalt medverkar ett 40-tal företag med egna montrar.

– Vi märker att utställarna verkligen är laddade för den här helgen och ser fram emot att ta emot de tiotusentals löpare och besökare som kommer att besöka Göteborgsvarvet Expo, säger mässansvariga Martin Claeson.

ÖPPETTIDER GÖTEBORGSVARVET EXPO

Plats: Friidrottens hus, Göteborg
Torsdag 19 maj:
11.00–21.00
Fredag 20 maj: 10.00–21.00
Lördag 21 maj: 08.00–16.00
Söndag 22 maj: 09.00–16.00

SCENPROGRAMMET PÅ GÖTEBORGSVARVET EXPO

2022-05-12

← Alla nyheter