Göte­borgsvarvet Marathon blir en stor löparfest

Det är med stor gläd­je vi med­de­lar att Göte­borgsvarvet Marathon, en del av Göte­borgs jubileums­fi­nal, har nått en mil­stolpe med över 10 000 anmäl­da löpare. Den 3 sep­tem­ber kom­mer Göte­borgs gator att pulsera av ener­gi och entu­si­asm när löpare återi­gen sam­las för att delta i det­ta spek­takulära lopp.

Första och enda Göteborgsvarvet Marathon är en del av Göteborgs 400-årsjubileum. Hela året har varit fyllt av festligheter och firande som nu stegrar under sommaren, Göteborgsvarvet Marathon knyter ihop säcken och avslutar festligheterna under jubileumsfinalen i september. Loppet ger en unik möjlighet för alla som vill vara med att fira att bli en del av historien.

Göteborgsvarvet Marathon är inte bara ett lopp, det är en upplevelse som sammanför människor, oavsett ålder eller erfarenhet, i en gemenskap av löparglädje och målmedvetenhet. Här finns plats för elitlöpare som strävar efter personliga rekord, motionärer som utmanar sig själva och alla dem däremellan som vill delta i denna unika fest för kropp och själ.

Med Göteborgsvarvet Marathon får deltagarna inte bara uppleva stadens skönhet och charm, de får också chansen att springa genom historien. Banan tar dem förbi Göteborgs mest ikoniska landmärken, från de pittoreska kvarteren i Haga till det moderna kulturområdet vid Götaplatsen. Längs vägen kommer åskådarna att heja och stötta löparna, vilket ger extra motivation och energi för att ta sig över mållinjen.

Nu ser vi fram emot att möta minst 10 000 glada löpare under den dubbla distansen i september. Tillsammans skriver vi Göteborgs historia!Läs mer om Marathon

2023-05-30

← Alla nyheter