Göte­borgsvarvets famil­jeom­råde lad­dar för en ny succé

Det utökade famil­jeom­rådet i anslut­ning till Lil­la Varvet, Mini­varvet och Mini­varvet Trail blev en suc­cé för­ra året. I år sik­tar man på att ska­pa en ännu bät­tre upplevelse.

– Vi vill fort­sät­ta erb­ju­da en gläd­je­fylld heldag för hela famil­jen, säger Sara Brown, pro­jek­tledare för Göte­borgsvarvets familjeområde.

Familjeområdet är beläget i Slottsskogen mellan Villa Belparc och Björngårdsvillan och är öppet lördag 18 maj och söndag 19 maj. Här springer bar­nen Lil­la Varvet och min­is­print­ar­na Mini­varvet och Mini­varvet Trail. Föru­tom löpar­gläd­je för alla små, erb­jud­s aktiviteter och under­håll­ning för hela familjen, i år gör bland annat Jumpyard debut i familjeområdet. Förra året var det 8 000 barn som sprang något av loppen under de två dagarna. I år hoppas man på att det blir uppemot 10 000 barn och en ännu större familjefest i Slottsskogen.

– Förra året blev en succé och till i år har vi gjort en del justeringar för att förhöja upplevelsen ytterligare. Bland annat finner man i år en food court med ett brett utbud av mat, dryck och sötsaker, samt ett picknickområde med färdiguppställda grillar för medhavd mat, säger Sara Brown, projektledare för Göteborgsvarvets familjeområde.

En annan nyhet för i år gällande Minivarvet är att det finns möjlighet att köpa en extra startplats till en hemlig kompis och hjälpa fler barn att uppleva glädjen med löpning. Det är Göteborgs Stadsmission som tillsammans med Göteborgsvarvet erbjuder barn som lever i ekonomisk utsatthet möjligheten att delta i Minivarvet. Under våren har det även arrangerats en träningsdag i Friidrottens hus för barnen som ingår i projektet.

– Det är en väldigt fin insats och vi vill verkligen att så många som möjligt ska kunna få en glädjefylld dag och uppleva glädjen med löpning, säger Sara Brown.

Efter att bott i parken under lång tid var det i fjol äntligen dags för Varva att titta fram och bli en del av den stora löparfesten. Löpartrollet, som är blått efter att för många år sedan hamnat under maskinen som markerar ut Göteborgsvarvets blåa linje, inspirerar barn att springa och sprida glädje under lördagen och söndagen under Varvetveckan.

– Vår maskot Varva kommer som vanligt bjuda på scenunderhållning och vill man komma lite extra förberedd kan man redan nu öva på Varvas dans genom att kolla på hennes egen musikvideo.

Våra lopp runt familjeområdet

Minivarvet, 18-19 maj

Loppet för våra allra minsta, barn 0–6 år.

Minivarvet har även utökat med Minivarvet Trail. Självklart ingår båda loppen i anmälan och man får springa så många gånger benen bär. Loppen är 210 meter långa. Läs mer här

Lilla Varvet, 19 maj

Lilla Varvet har två banor, där de som är 7-10 år (född 2014-2017) springer 1,3 km och de som är 11-13 år (född 2011-2013) springer 2,4 km. Läs mer här

2024-05-14

← Alla nyheter