Gratis menssky­dd under Göteborgsvarvet

Toalet­ter enbart för damer och gratis menssky­dd – till­sam­mans med Red­Lock­er sat­sar Göte­borgsvarvet på att göra löparup­plevelsen bät­tre.

– Det är någonting som efter­frå­gats och som vi tror kom­mer att vara väldigt upp­skat­tat, säger Göte­borgsvarvets pro­jek­tledare Theo Söderberg.

40 000 deltagare är anmälda till Göteborgsvarvet – världens största halvmaraton – som går av stapeln på lördag. Av dessa är nästan 15 000 kvinnor.

Nytt för i år är att det kommer att finnas hyrtoaletter i arenaområdet som enbart är avsedda för kvinnor och att det kommer att finnas såväl automater utanför dem som lådor inne på toaletterna med gratis mensskydd för deltagarna.

Detta tack vare ett nytt samarbete med RedLocker, ett snabbväxande företag som sedan 2018 arbetat för att tvätta bort tabut kring menstruation och skapa förutsättningar för företag, evenemang och organisationer att erbjuda gratis mensskydd till kvinnor.

– Vårt samarbete med Göteborgsvarvet handlar om att göra mensskydd tillgängligt för idrottare under deras stora dag och det känns både viktigt och roligt. Roligt för att det är ett nytt sammanhang för oss att tillhandahålla våra lösningar i och viktigt för att jag tror att vi är många som står enade i att vi behöver prata mer om mens och det hoppas jag att initiativet kommer att bidra till, säger Liza Eriksson, vd för RedLocker.

RedLockers mensskyddsautomater kommer att finnas vid de toaletter som är avsedda för enbart kvinnor utanför Frölundaborg och på Dalens IP.

– Vi arbetar ständigt med att förbättra upplevelsen för våra löpare och det här är ett lika enkelt som självklart sätt att göra det. Vi uppskattar RedLockers arbete med att skapa en förändring och förbättring för kvinnor i samhället, säger Theo Söderberg, projektledare på Göteborgsvarvet.

Mer information om Redlocker

2023-05-12

← Alla nyheter