Jubileum­slop­pet är till­ba­ka i september

10 kilo­me­ter löp­n­ing genom Eriks­berg och Lind­hol­mens kajkan­ter. Lörda­gen den 3 sep­tem­ber är det äntli­gen dags för Jubileum­slop­pet igen. -Det kom­mer att bli en härlig löpup­plevelse för alla delt­a­gare, säger pro­jek­tledaren Isabelle Beinö.

Jubileumsloppet (fd Göteborgs Jubileumslopp) är ett flerårigt projekt som kulminerar i samband med Göteborgs stads 400-årsjubileum.

Banan som sträcker sig över Slottsberget, längs älven och förbi Lindholmen med Eriksbergskranen i blickfånget har både mål och start inne i Eriksbergshallens vackra lokaler. Med fantastisk utsikt över vattnet och det stora bar- och restaurangutbud Eriksbergshallen erbjuder finns goda möjligheter att fira sin prestation efter målgång. Här bjuds det även på livemusik och fina priser lottas ut bland alla duktiga löpare. Löpare, åskådare och vänner/familj välkomnas alla till Eriksbergshallen för en aktiv after run.

För de som ligger i hårdträning inför Göteborgsvarvet 2023 är Jubileumsloppet ett bra tillfälle för uppladdning. En stor del av Jubileumsloppets bana sammanfaller nämligen med Göteborgsvarvets bansträcka genom Hisingen. Ett resultat från Jubileumsloppet är även seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2023.

– Det känns fantastiskt att återigen få arrangera Jubileumsloppet. Loppet är en härlig blandning av sensommarlöpning, nervositet och en skön gemenskap efter målgång. Att vi i år avslutar med after run i Eriksbergshallen känns verkligen som ett lyft. Vi skapar ett utrymme för löparna att stanna upp, fira och njuta av sin prestation, det känns jättekul, säger Beinö.

Jubileumsloppet

Datum: Lördag 3 september 2022

Start: 14.00 Eriksbergshallen

Distans: 10 kilometer

Bansträckning: Platt och snabb tvåvarvbana genom Eriksberg och Lindholmen

Målgång: Eriksbergshallen

Anmälan: En del av startavgiften tillfaller hjärnforskningen genom vår välgörenhetspartner Brain Athletics

Anmälan Jubileumsloppet

2022-08-11

← Alla nyheter