Juice- och smooth­ieföre­taget Rscued blir ny part­ner till Göteborgsvarvet

Nu ska Rscued förse alla löpare med röd­bet­sjuice och tillver­ka smooth­ies på Göte­borgsvarvets överbliv­na bananer.

Sedan 2015 har Rscued bekämpat frukt- och grönsakssvinnet. Hittills har man lyckats rädda och förädla mer än 2000 ton frukt & grönsaker till goda juicer, shots och smoothies. Produktportföljen tillåter man variera utefter säsong och vad som behöver räddas för stunden.

Den senaste i raden av räddningsinsatser handlar om “för” stora rödbetor. Betorna som ibland är stora som handbollar är svårsålda och riskerar att slängas. Så lösningen blev en svin(n)god rödbetsjuice, något du kommer få chans att smaka i samband med att du hämtar ut din nummerlapp.

Förutom att rädda rödbetor så kommer Rscued ta hand om Göteborgsvarvets alla överblivna bananer, dessa kommer bli smarriga smoothies.

För Göteborgsvarvet står hållbarhet i centrum och därför känns det extra kul att ha med Rscued som partner under varvet 2024. De är framåtlutade och innovativa, säger Emelie Jones, Marknadsansvarig på Göteborgsvarvet.

Under våren kommer Rscued arrangera löpargrupper som en del av uppladdningen inför Göteborgsvarvet. Håll utkik på deras Instagram (@rscued) ifall du vill haka på. Rödbetsjuice, pepp och löpartips utlovas.

Förra året sprang jag Göteborgsvarvet för första gången och fick uppleva den berömda folkfesten, wow vilket fantastiskt evenemang! Så när det stod klart att vi skulle rädda rödbetor och tillverka rödbetsjuice, som har en stark koppling till träning, så kändes det naturligt att gå in som partner, säger Truls Christenson, medgrundare till Rscued.

Vill du läsa mer om Rscueds frukträddningsmission så kika på @rsuced på Instagram, TikTok eller glid in på rscued.se

2024-02-29

← Alla nyheter