Juledi­tion av upplevelselop­pet Urban Run Gothenburg

Den 5 decem­ber är det dags för en juledi­tion av upplevelselop­pet Urban Run Gothen­burg genom Göte­borgs innerstad.

– Det är otroligt glädjande att kunna arrangera lopp igen och det känns härligt att vi kan erbjuda löparna en upplevelse av ett Göteborg som klätt upp sig och gjort sig redo för julen, säger Erik Bergkvist, evenemangschef på Göteborgsvarvet.

I lördags avgjordes Light Run med start och mål på Slottsskogsvallen, det första loppet som arrangerades i Göteborgsvarvets regi efter pandemin. Om ett par veckor är det dags för en ny löparfest.

Söndagen den 5 december går nämligen startskottet för Urban Run Gothenburg, ett upplevelselopp i samarbete med Innerstaden Göteborg. Med en unik och spännande bansträckning springer deltagarna inte bara längs innerstadens gator utan också genom butiker, gränder, kaféer, salonger och utsiktsplatser. Loppet startar och slutar på Kungstorget, men löparna passerar under den sex kilometer långa banan också landmärken som Domkyrkan, Gustaf Adolfs torg, Göteborgsoperan, Stenpiren, Otterhällan och Kaserntorget.

– Vårt samarbete med Innerstaden Göteborg ger oss möjligheten att skapa det här unika och händelserika loppet där fokus är mer på upplevelse, glädje och julkänsla och inte lika mycket på tävling och prestige. Här kan löparna först springa ett spännande lopp och sedan tillsammans julhandla och njuta av god mat och dryck i vår fina stadskärna, säger Erik Bergkvist, evenemangschef på Göteborgsvarvet.

Innerstaden Göteborg presenterade konceptet Urban Run för Göteborgsvarvet 2016 med syftet att få fler besökare att upptäcka och uppleva stadskärnan. Sedan dess har loppet arrangerats vid två tillfällen, 2018 och 2019. Under pandemin blev loppet framflyttat och arrangeras nu för första gången under december månad.

– Det är kul att äntligen få välkomna löparna tillbaka till en unik julupplevelse i Göteborgs innerstad. Urban Run Gothenburg bidrar till stadspuls och visar upp innerstaden i julskrud med tindrande vinterbelysning, vackra skyltfönster och det fantastiska utbudet av butiker, restauranger och upplevelser, säger Lena Dalerup, vd för Innerstaden Göteborg.

INNERSTADEN GÖTEBORG
Innerstaden Göteborg ideell förening är en opartisk, icke vinstdrivande centrumförening som genom sitt servicebolag Innerstaden Göteborg AB driver sin verksamhet. I samverkan med Göteborgs Stad erbjuder Innerstaden Göteborg en samverkansplattform för närmare 500 anslutna företag och samarbetsparter. Samverkan skapar mervärde och är det fundament som Innerstaden Göteborg utgår ifrån i sitt arbete.

URBAN RUN GOTHENBURG
Datum: Söndag 5 december
Start: 09.00 på Kungstorget
Distans: Cirka 6 kilometer
Anmälan: Görs på urbanrun.se
Övrigt: Urban Run Gothenburg är ett upplevelselopp utan tidtagning och resultatlista
Priser: Inga medaljer delas ut, alla deltagare får en goodiebag i samband med målgång
Arrangör: Göteborgsvarvet för Göteborgs Friidrottsförbund

Läs mer och boka

2021-11-11

← Alla nyheter