Låt inte skavsåren stop­pa din trän­ing inför Göteborgsvarvet

Oavsett hur bra löparskor du har är det ound­vikligt att du som löpare ibland blir utsatt för skavsår på dina föt­ter. Blå­sor som i bör­jan kan ver­ka obe­ty­dli­ga kan snabbt förän­dras från irriterande till obe­hagli­ga och kan i sista hand påver­ka resul­tatet av ett lopp. 

Compeed® fungerar utmärkt både som förebyggande plåster, som du därför bör överväga att ha i din träningsväska som skydd och lindring om olyckan är framme och skavsåret är ett faktum. Compeed® ger en skön tryckavlastning och omedelbar smärtlindring.

Om du har lätt att få skavsår får du här några tips på hur man undviker skavsår på bästa sätt:

• Ett dubbelt lager av strumpor kan bidra till att minska friktionen mellan dina skor och fötter. Använd en tunn socka inuti och en tjockare socka utanpå, och se till att strumporna inte får veck eller dina skor blir för trånga.

• Håll fötterna torra genom att alltid ha med dig ett par extra strumpor i träningsväskan.

• Minimera friktionen med en förebyggande produkt som Compeed® skavsårsstift som reducerar friktion på huden och förebygger att blåsor och skavsår bildas. (Tips! Kan även användas på andra delar av kroppen där du brukar få skav)

Två produkter som också är bra att anvvända när du springer är:

Compeed® Skavsårsplåster Extrem som är det ultimata skyddet när du sportar. Skavsårsplåster Extrem är utformat för mycket smärtsamma blåsor. Plåstret ger snabb smärtlindring och 20 procent extra tryckavlastning jämfört ett vanligt skavsårsplåster. Fungerar som ett andra hudlager, är diskret och vattentätt.

Compeed® Fotsula har tagits fram särskilt för att passa under fötterna och skydda mot skavsår på fotsulan. Den har en zon med extra stötdämpning som avlastar trycket och lindrar smärtan. Vilket är perfekt när man springer längre sträckor.

Låt inte skavsår förstöra din löprunda - fokusera på ditt mål och inte på ditt skavsår!

Compeed® är en stolt sponsor till Göteborgsvarvet!

Compeed skavsårsplåster är medicintekniska produkter. Compeed är en kosmetisk produkt. Läs bruksanvisningen innan användning. Perrigo Sverige AB. www.compeed.se

2023-04-28

← Alla nyheter