Lau­ren Hoivik, Del 1 — Vägen till Göteborg

Följ vår nors­ka ambas­sadör Lau­ren Hoivik i hennes trän­ing mot Göte­borgsvarvet 2023. Till sin hjälp och som sup­port på resan har hon tränaren och tidi­gare Varvetvinnaren från 1991, Ingrid Kristiansen.

Vad som händer egentligen när en genomsnittlig löpare följer en strukturerad träningsplan från den tidigare världsmästaren Ingrid Kristiansen, med målsättningen att ta sig an Göteborgsvarvet i maj 2023? Svaren får du i artikelserien där du under våren kan följa Lauren och Ingrids träningsresa mot Göteborgsvarvets 21 km långa utmaning.

Vägen till Göteborg, Laurens berättelse.

Först och främst! Vem är jag och varför läsa om min halvmaratonträning?

Jag var den andfådda, lite knubbiga ungen i gymmet, som kom sist över mållinjen varje gång det var ett löptest. Jag gillade sport och provade många olika, men trodde aldrig att jag var tillräckligt bra och saknade potential. Jag har underskattat min atletiska förmåga i decennier och det var inte förrän i sena 30-års åldern som jag bröt ny mark och verkligen blev fysiskt och mentalt starkare. Jag byggde upp hälsosamma vanor, kunskap och styrka från grunden.

Det fanns inget avgörande ögonblick, ingen stor dramatisk livshändelse som utlöste förändringen. Men här är en bekännelse... jag minns att jag var 38 år när jag tittade mig i spegeln en dag och verkligen försökte hitta mig själv där någonstans. Tio år som mamma, fru och heltidsjobb ledde mig till så mycket lycka, men ledde mig också bort en bit från min egna identitet. Vem är jag nu? Vilka är mina passioner? Jag hade inte gett mig själv tillräckligt mycket tanke eller uppmärksamhet. Plötsligt kände jag att nu är det dags!

Jag ville känna mig stark och häftig. Jag ville sätta upp mål och krossa dem.

Två fantastiska vänner pushade mig – en för styrketräning "Nej! Du kommer inte få jättestora muskler" försäkrade han mig. Den andra med utmaningen att springa ett halvmaraton "Nej! Ditt smärtsamma knä behöver inte stoppa dig! Sjukgymnastik, rätt sulor, skor och övningar kommer att fungera för dig!”

Det fungerade! Jag la ner hårt arbete och följde deras råd. 2017 sprang jag Disney Paris halvmaraton på 2:08:55, jag var fast! Framsteg, inte perfektion. Jag vs jag. Det här var mina motton och hela min inställning och syn på livet blev rikare. Jag har alltid varit en energisk optimist, men nu kändes mitt liv större och bättre än någonsin! Gränslös. Om jag reser mig, kämpar och aldrig ger upp kan jag göra svåra saker, ett steg i taget.

Löpning är roligt, löpning är för alla, och löpning kan verkligen förändra ditt liv till det bättre.

Det är precis vad det här träningsprojektet handlar om!

Tillsammans med RunAgain, Ingrid Kristiansen / Team Kristiansen och Göteborgsvarvet har vi ett gemensamt mål. Tillsammans vill vi visa vad som kan hända om en löpare som "springer för skojs skull" följer en personlig strukturerad träningsplan.

Siktet är Göteborgsvarvet i Sverige den 13 maj 2023 med målet är att gå från mitt senaste resultat på 2:00:45 till 1:55:00. Tidsmålet i kombination med att samtidigt ha roligt och förbli skadefri. Kan vi få det att hända?

Målet skrämmer mig lite, därför vet jag vet att det är ett bra mål. Halvmaraton är och ska vara tufft, men med Göteborgsvarvets bana och målgången som är helt fantastisk så jag kan knappt vänta

Så varför läsa om min träning på halvmaraton?
Om du älskar en bra före & efter-historia, eller så kanske du vill följa med för att ta del av några träningstips, eller ännu bättre, kanske känner du dig inspirerad att drömma större, uppnå mer och spränga dina gränser!

Nästa gång får ni träffa min tränare Ingrid Kristiansen, 80-talets kanske största löparstjärnan på de längre distanserna. Ingrid har flera gånger slått världsrekord på 5 000 m, 10 000 m och marathon. Hon har segrat i de största internationella maratonloppen, New York, Chicago, Boston, London och inte att förglömma hennes kanske mest prestigefyllda maratonvinst, Göteborgsvarvet.

Läs Laurens Del 2 – Träffa tränaren på RunAgains hemsida (engelsk text): https://runagain.com/news/part...

2023-01-20

← Alla nyheter