Löpar­fest som lyser upp i höstmörkret

12 kilo­me­ters utmanande och kuper­ad löp­n­ing, blan­dat med ljus- och ljudup­plevelser i Slottssko­gen och Major­na – lörda­gen den 6 novem­ber är det äntli­gen dags för Light Run. – Det kom­mer att bli en häftig upplevelse för alla delt­a­gare, säger pro­jek­tledaren Made­lene Gimlegård.

Efter att varken Göteborgsvarvet eller övriga lopp under höstveckan 2021 kunde genomföras som planerat på grund av pandemin meddelade vi för två veckor sedan att ett nytt lopp kommer att arrangeras den 6 november.

Nu kan vi äntligen presentera mer information om vårt nylanserade lopp, Light Run. Loppet kommer ha start och mål på Slottsskogsvallen och ha en kuperad och utmanande bana genom Slottsskogen och Majorna som bjuder på såväl mystik som härlig höststämning.

– Det känns fantastiskt att äntligen få arrangera ett lopp igen, välkomna tillbaka våra löpare och på nytt ge dem möjligheten att få uppleva de härliga känslorna av nervositet, eufori och gemenskap. Tillsammans med våra partners kommer vi kunna bjuda löparna på ett lopp som bokstavligt talat lyser upp i höstmörkret, säger Madelene Gimlegård som är projektledare för Light Run.

En bombastisk start på klassiska Slottsskogsvallen klockan 18.00 utlovas – och sedan kommer löparna att ta sig fram längs banan som är fylld av vackra ljusshower, stämningsfull musik och andra uppträdanden.

Löpare som var anmälda till Göteborgsvarvet, Göteborgsvarvet Marathon, Trailvarvet eller Stafettvarvet 2021 får möjlighet att flytta sin anmälan till Light Run. De som inte gör ett aktivt val att flytta sin startplats kommer automatiskt att få sina startplatser flyttade till motsvarande lopp nästa år (2023 för Göteborgsvarvet Marathon). För övriga öppnar anmälan till Light Run i mitten av oktober (mer information om detta kommer).

– Vi har saknat våra löpare och de allra flesta av våra löpare har saknat våra lopp. Det här loppet är en hyllning till alla som missat lopp under pandemin och inte vill vänta ända till i vår igen. Vi har bubblat av kreativitet och glädje att äntligen få arrangera ett lopp igen och det kommer att bli en häftig upplevelse för alla deltagare, säger Gimlegård.


LIGHT RUN

Datum: Lördag 6 november 2021
Start: 18.00 på Slottsskogsvallen i Göteborg
Distans: 12 kilometer (exakt bansträckning klar inom kort)
Bansträckning: Kuperad bana i Slottsskogen och Majorna
Målgång: Slottsskogsvallen
Anmälan: Anmälda till Göteborgsvarvet, Göteborgsvarvet Marathon, Trailvarvet eller Stafettvarvet 2021 kommer att kontaktas och erbjudas flytta sin anmälan till Light Run, för övriga öppnar anmälan i mitten av oktober

2021-09-30

← Alla nyheter