Per­son­lig hare ska hjäl­pa Jonas nå drömgränsen

Han sik­tar på att ta sig under 1.30 för förs­ta gån­gen på Göte­borgsvarvet och får bäs­ta möjli­ga draghjälp. Jonas Elmer kom­mer näm­li­gen att ha den sven­s­ka löparstjär­nan Sul­dan Has­san som egen hare under loppet.

Det var under påskveckan som Göteborgsvarvet la ut en tävling på sina sociala kanaler där priset var en personlig hare under loppet. Vann gjorde Jonas Elmer från skånska Skurup som nu får hjälp att nå sitt mål att ta sig under drömgränsen på 1.30.

Bästanoteringen från de nio tidigare ordinarie loppen på Göteborgsvarvet är 1.33.27 från 2016, även om han sprang på 1.29.18 på det virtuella loppet 2020.

– Men då var det nedförsbacke och medvind, säger han.

– Det ska bli fantastiskt kul att få springa med Suldan. Jag får dessutom starta i första startgruppen, så det blir en häftig känsla även om många lär springa om mig i början. Jag får bara hoppas att Suldan väntar på mig (skratt).

Hur har uppladdningen inför Göteborgsvarvet sett ut?

– Jag fick en sträckning i låret för sex veckor sedan och trodde det var kört, men efter att ha tagit det lugnt i två veckor blev det bra igen och nu på slutet har jag kört lite intervaller och ser fram emot loppet.

Suldan Hassan är en av Sveriges främsta löpare och siktar i år på såväl svenska rekord som deltagande på både VM och EM på 5 000 meter och 10 000 meter.

– Det är faktiskt mitt första harjobb någonsin så det ska bli spännande och utmanande att försöka hjälpa Jonas att uppnå sitt mål. Jag vet att han är taggad och det är jag också. Vi ska prata ihop oss inför hur vi ska samarbeta för att han ska uppnå det.

2022-05-17

← Alla nyheter