Pilottest för rull­stols­bur­na på Göteborgsvarvet

Rull­stols­bur­na motionär­er får för förs­ta gån­gen möj­lighet att delta i Göte­borgsvarvet – och förhopp­nin­gen är att årets pilottest myn­nar ut i en per­ma­nent klass kom­mande år.

– Vi arbetar för att förbättra tillgängligheten på våra lopp och kunna erbjuda så många som möjligt chansen att delta, säger Elin Bondemark, hållbarhetsansvarig på Göteborgsvarvet.

Den 21 maj går startskottet för årets upplaga av Göteborgsvarvet och i år finns möjligheten för ännu fler att ge sig på utmaningen att ta sig drygt 21 kilometer från starten, runt och genom Göteborg och till målet på klassiska Slottsskogsvallen. Detta då ett pilotprojekt för rullstolsburna deltagare genomförs.

– Det har funnits ett intresse och efterfrågan och vi är därför glada att vi kan erbjuda rullstolsburna möjligheten att genomföra Göteborgsvarvet och vi hoppas att många vill vara med. De som vill hjälpa oss med feedback och förbättringsförslag efter loppet erbjuds en kostnadsfri startplats, säger Elin Bondemark som är hållbarhetsansvarig på Göteborgsvarvet och projektledare för pilottestet.

– Vår förhoppning är att detta ska ge oss bästa möjliga förutsättningar för att på ett tryggt sätt fortsätta utvecklas och förbättras kommande år. Vi riktar oss i detta första skede mot motionärer då vi inte kan garantera säkerheten för tävlingsrullstolar som kan komma upp i väldigt höga hastigheter, men på sikt hoppas vi också kunna erbjuda en elitklass.

En som redan har anmält sig är Jonathan Thorsell från Enköping. Efter att ha genomfört Stockholm marathon två gånger och Stockholm halvmarathon en gång ser han nu fram emot sin debut i Göteborgsvarvet.

– Det är verkligen jätteroligt att Göteborgsvarvet tar det här initiativet. Ju fler lopp som finns att köra, desto bättre. Jag tränar mycket, men det har inte funnits så många tävlingar att välja på så det här ska bli riktigt häftigt, säger Thorsell som kommer att vara med i utvärderingsarbetet efteråt.

Inlines, rullskidor, barnvagnar, cyklar, handcyklar, och tävlingsrullstolar är inte tillåtna och hjälm rekommenderas.

Intresseanmälning för pilottestet görs till Elin Bondemark på:

elin.bondemark@goteborgfriidrott.se.

2022-03-10

← Alla nyheter