Pre­miär för Rosa Varvet i september

Den 2 sep­tem­ber går start­skot­tet för Rosa varvet – ett lopp som Göte­borgsvarvet arranger­ar till­sam­mans med Bröst­cancer­för­bun­det för att öka med­veten­heten kring bröst­cancer. Lop­pet är 5 kilometer och öppet för såväl löpare som gående.

Sedan länge har det stått klart att första upplagan av Göteborgsvarvet Marathon kommer att gå av stapeln första söndagen i september som en del av 400-årsfirandet av Göteborg. Det är dock inte det enda lopp som kommer att ha start och mål i Slottsskogen den helgen, utan lördagen den 2 september går Rosa Varvet av stapeln, som är ett samarbete mellan Göteborgsvarvet och Bröstcancerförbundet.

50 kronor per anmäld deltagare går oavkortat till Bröstcancerförbundet som dessutom kommer att finnas på plats i start- och målområdet. Insamling till Bröstcancerförbundet kommer också att ske under evenemanget.

– Vi är stolta över att Göteborgsvarvet valt oss som välgörenhetspartner. Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer, ett besked som också påverkar familj och närstående. Göteborgsvarvets engagemang och alla löpare som bidrar blir en stark kraft i vårt viktiga arbete med att bekämpa bröstcancer, säger Bröstcancerförbundets generalsekreterarare Marit Jenset.

Bröstcentrum Sahlgrenska som är en av initiativtagarna till Rosa Varvet:

– Det finns liknande lopp på flera håll i Europa och vi ser mycket positivt på att medvetenhet och kunskap om bröstcancer sprids på detta sätt, säger Karolina Larsson som är onkolog och Centrumföreståndare för Bröstcentrum och Jenny Heiman, kirurg och sektionschef för Bröst- och melanomkirurgi.

Åsa Håkansson, projektledare på Göteborgsvarvet Marathon:

– De allra flesta av oss känner någon som har drabbats av bröstcancer och vi påverkas alla på något sätt. Att göra något så meningsfullt känns viktigt för vår organisation och vi är stolta över det här nya samarbetet. Tillsammans med Bröstcancerförbundet kan vi informera och sprida kunskap om sjukdomen och vikten av att kontinuerligt undersöka sina bröst redan från tidig ålder.

– Vi ser fram emot en härlig löparfest där vi tillsammans springer för en god sak. Det ska vara ett lopp med fokus på hälsa, gemenskap och löparglädje.


Läs mer om Rosa Varvet

2023-02-14

← Alla nyheter