Pri­or­itet Finans ny huvud­part­ner till Göteborgsvarvet

Pri­or­itet Finans fort­sät­ter sitt sto­ra engage­mang kring att finan­siera sven­sk idrott genom att bli huvud­part­ner till Göte­borgsvarvet. Finans­bo­laget kom­mer vara en del av den sto­ra folk­festen när Göte­borgsvarvet äntli­gen går av stapeln den 21 maj.

– Eftersom vi har rötterna i Göteborg vet vi vilken folkfest som Göteborgsvarvet är och vad den betyder för göteborgarna. Sedan är Göteborgsvarvet en viktig del för stadens friidrottsklubbar eftersom överskottet från evenemanget går till dem. Friidrotten är en jämställd och folkkär idrott som med sina många olika grenar har något som passar alla. Den har alla möjligheter att vara en verkligt inkluderande idrott i det svenska samhället, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen och har över 50 000 anmälda löpare och 200 000 åskådare årligen. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

– Vi är väldigt glada över att Prioritet Finans vill vara en del av Göteborgsvarvet. Prioritet Finans är en välkänd aktör inom svensk idrott som har en stark koppling till Göteborg och till just friidrott i och med sitt partnerskap till Svenska Friidrottsförbundet. Nu ser vi oerhört mycket fram emot att äntligen få arrangera ett Göteborgsvarv igen och skapa ett evenemang i världsklass för löpare, partners och publik, säger Erik Bergkvist, evenemangschef Göteborgsvarvet.

Varvetveckan startar söndag 15 maj och pågår till och med den 22 maj där själva Göteborgsvarvet genomförs lördag 21 maj.

2022-05-11

← Alla nyheter