Rosa Varvet gener­erade mer än 80 000 kro­nor till Bröstcancerförbundet

I lördags arranger­ades Rosa Varvet för förs­ta gån­gen – och det blev ett lyck­at lopp ur mån­ga aspekter.

– Det var så otroligt myck­et gläd­je, både från oss som arranger­ade och de som del­tog, säger pro­jek­tledaren Sti­na Björk Hel­le­gren som ock­så kan med­dela att mer än 80 000 kro­nor sam­lades in till Bröst­cancer­för­bun­det och deras arbete att öka med­veten­heten kring bröstcancer.

I samband med avslutningen av Göteborgs 400-årsjubileum den gångna helgen arrangerade Göteborgsvarvet tillsammans med Bröstcancerförbundet Rosa Varvet i Slottsskogen. Över 1 200 personer tog sig runt banan som mätte 5 000 meter.

– De som ville springa fort fick möjlighet till det, men fokuset här var inte att det skulle vara en tävling utan ett lättsamt och trevligt lopp. Och så blev det verkligen! Det var kvinnor och män, vuxna och barn, mammor med barnvagnar och äldre med gångstavar. Det var verkligen ett lopp för alla, säger en nöjd projektledare Stina Björk Hellegren.

Av anmälningsavgiften gick 50 kronor oavgjort till Börstcancerförbundet och efter att huvudpartnern Folkspel bidragit ytterligare hamnade slutsumman till Bröstcancerförbundet på 82 350 kronor. Till det kommer det också tillkomma pengar från den digitala Rosa Varvet-bössan som är öppen månaden ut.

– Det känns jättebra att så mycket pengar går till Bröstcancerförbundet och det fantastiska arbete de gör. Det har varit ett fint samarbete med dem och de var på plats med mycket folk i samband med loppet och hade bland annat en brösthälsostation. Fokus var att öka medvetenheten kring bröstcancer och chansen till att någon upptäcker en knöl i tid, säger Björk Hellegren.

Bröstcancerföreningen Johanna Göteborg fanns på plats och sålde bland annat rosa t-shirtar och samlade in ytterligare över 30 000 kronor, pengar som kommer att finansiera kommande aktiviteter för dem.

Inga vinnare utsågs med hjälp av löptider, däremot prisades de fem med bäst utstyrsel. – Många gick verkligen in för att klä sig rosa och bidrog till att loppet blev så härligt, säger Björk Hellegren.


ROSA VARVET-BÖSSAN
Även om Rosa Varvet är över finns fortfarande möjlighet att skänka pengar som går oavkortat till Bröstcancerförbundet. Den digitala Rosa Varvet-bössan är öppen till och med 30 september 2023 och det går att swisha valfritt belopp till 123 391 24 09.


2023-09-06

← Alla nyheter