Skon som kan göra skillnad

Det är inte bara trän­ing och kost som kan göra att du kom­mer för­beredd till Göte­borgsvarvet. Med rätt utrust­ning på föt­ter och kropp kan upplevelsen bli desto roligare. 

New Bal­ance kom­mer att finnas på plats på Göte­borgsvarvet Expo med sina nyheter inom såväl skor som kläder. 

Med namn som Sydney McLaughlin, Emma Coburn och Femke Bol har New Balance löparstjärnor i det yttersta toppskiktet i världen – men så har företaget också skor som matcher ambitionsnivån.

Som till exempel signaturskon Fresh Foam 1080 som lagom till Göteborgsvarvet har kommit i en uppdaterad version, den tolfte i ordningen. Skon är en av många nyheter från New Balance som finns i deras monter på Göteborgsvarvet Expo i Friidrottens hus i samband med Göteborgsvarvet.

-Det är vår bästa sko, en sko med god passform som är gjord för mängdträning med en fantastisk löpkänsla, säger Fredrik Lindgren, säljchef för New Balance i Sverige.

Skon har en rejäl dämning som tar stöten, ger komfort och energiåtergivning när löparen skjuter ifrån. Överdelen är sömnfri för att kunna andas bra och förstärkt på de områden son slits mest.

Hur ofta ska man byta löparskor?

– Rekommendationen är göra det an gång per år eller om man nått runt 100 mils löpning, men ett tips är också att ha en sko för vardagslöpningen och en lättare, snabbare sko för till exempel backintervaller. Springer du mycket i skog är en det bra att ha en trailsko också.

Vad är annars viktigt att tänka på inför Göteborgsvarvet?

– Förberedelser är a och o. Det gäller att som alltid se över utrustningen och testa den inför. Spring inte i skor och kläder du aldrig testat innan, utan se till att ha testat dem i träning innan. Sen gäller det förstås att äta och dricka ordentligt inför.

– Testa också att springa ett pass på minst 15 kilometer inför för att hjälpa huvudet och övriga kroppen att vänja sig. Om du tänkt använda energitillskott under loppet är det också viktigt att testa det innan för att undvika olyckor längs gatorna.

Vad är viktigt när det gäller väl av kläder?

-Ha koll på väderprognosen för dagen som du ska löpa,, så att du inte blir för varm eller för kall. Sedan är det väldigt individuellt vad folk trivs i. En del föredrar t-shirt framför linne, andra shorts framför tajts. Det finns inga rätt eller fel där utan det handlar om att känna sig bekväm.

New Balance finns i monter B01 på Göteborgsvarvet Expo.

2022-05-02

← Alla nyheter