Spe­cial­varvet väx­er, flera nyheter 2023!

Nu för­längs upplevelsen av Spe­cial­varvet både inför lop­pet och efter mål­gång. Under april kan löp­sugna delt­a­gare i Spe­cial­varvet lad­da upp med hela två trän­ingspass. Inte nog med det, efter lop­pet arrangeras en after run med dans, DJ och mas­sa glädje.

Specialvarvet, årets gladaste lopp, är ett lopp anpassat för löpare med funktionsvariation. Loppet har blivit en årlig höjdpunkt för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer, vare sig de väljer den 2,1 kilometer eller 3,3 kilometer långa sträckan.

Redan inför loppet 2021 klev den ideella föreningen Passalen in som medarrangör för att hjälpa oss hitta nya sätt att skapa inkludering och delaktighet. Nu tar vi tillsammans med Passalen nästa kliv i utvecklingen, inför loppet 2023 erbjuds både två träningstillfällen inför loppet och after run efter målgång.

Under träningstillfällena kommer vi att genomföra en lättare variant av det som kommer att vara Specialvarvets bana.
Vi kör en uppvärmning, testa på hur man hämtar upp vätska under löpningen, se banan och lite andra överraskningar längs vägen, säger Fanny Rydman, projektledare Passalen.

Träningstillfällena är kostnadsfria, alla kan anmäla sig på Passalens hemsida.

Efter målgång förlängs segeryran med en after run i Frilagret vid Herulins Plats 1. Kalaset innehåller allt från DJ till karaoke och självklart kommer det dansas, sjungas och firas!

Det är både en stor andel personer från Göteborgsområdet men också många som åker långväga för att få genomföra Specialvarvet. Därför känns det extra roligt att vi nu erbjuder en after run, en plats för att mötas och sprida glädje, säger Fanny.

Även after run är en kostnadsfri tillställning, begränsat antal platser så anmäl dig via Passalens hemsida.

Anmälan till after run och träningstillfällen

Anmälan till loppet

2023-02-22

← Alla nyheter