Sport­nu­tri­tions­före­taget Umara står för sportdryck­en under Göteborgsvarvet

Löpar­na i årets uppla­ga av Göte­borgsvarvet och Göte­borgsvarvet Marathon kom­mer att få extra hjälp att upp­nå sina mål. Till­sam­mans med part­nern Umara lanseras näm­li­gen den offi­ciel­la sportdryck­en Göte­borgsvarvet Sports Fuel.

Redan förra året klev sportnutritionsföretaget Umara in som partner till Göteborgsvarvet, men fick ingen möjlighet att leverera sportdryck till löparna då loppet ställdes in på grund av pandemin.

Partnerskapet har dock fortsatt – och utökats. Nu står det nämligen klart att en ny sportdryck lanseras till årets upplaga under namnet Göteborgsvarvet Sports Fuel.

Umara grundades i Göteborg 2013 av två biomedicinare med fokus på att optimera nutritionen för uthållighetsidrottare.

– Med hjälp av vetenskap, erfarenhet från idrottare och vår egna förmåga att väva ihop teori med praktik utvecklar vi de produkter som behövs för att hjälpa löparna att prestera så bra de kan utefter sina förutsättningar. Alla kan ta sig upp till nästa nivå och nutritionen är ett av många viktiga verktyg på vägen dit, säger Simon Gustavsson, vd på Umara.

Sportdrycken kommer att finnas tillgänglig för alla löpare på Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon i höst.

– Det är många parametrar som bidrar till lyckade resultat och även om den personliga träningen inför loppet förstås påverkar mest är det viktigt för oss som arrangör att ge löparna bästa möjliga förutsättningar på alla bitar när startskottet väl går. Genom att erbjuda löparna Göteborgsvarvet Sports Fuelhjälper vi dem att nå bättre resultat, säger Sara Brankell, kommersiellt ansvarig på Göteborgsvarvet.

Redan nu finns Göteborgsvarvet Sports Fuel tillgänglig hos umarasports.com i 500 milliliters-flaskor med samma smak, koncentrationsratio och kolhydratkomposition som den som kommer att serveras under loppen. Perfekt för att testa ordentligt innan start!

GÖTEBORGSVARVET SPORTS FUEL

• Utvecklad på Hisingen och smaksatt i samråd med Göteborgsvarvet

• Optimala kolhydratration mellan glukos och fruktos (ratio 1:0,8) för maximalt upptag och lugn mage

• Varje flaska har en komplett elektrolytprofil och ger 33 gram kolhydrater vilket innebär en 6,6-procentig lösning som håller löparna hydrerade och i vätskebalans även om det blir riktigt varmt.

• Läs mer om sportdrycken på Umarasports.com

2021-05-20

← Alla nyheter