Sport­nu­tri­tions­före­taget Umara står för sportdryck­en under Göteborgsvarvet.

Umara är nutritionsföretaget i Göteborg som 2013 grundades av två Biomedicinare med fokus på att optimera nutrition för uthållighetsidrottare. Med hjälp av vetenskap, erfarenhet från idrottare och vår egen förmåga att väva ihop teori med praktik, utvecklar vi själva våra produkter för att hjälpa dig prestera så bra du kan utefter dina förutsättningar. Alla kan ta sig upp till nästa nivå och nutritionen är ett av många viktiga verktyg.

Till Göteborgsvarvet levererar vi en nyutvecklad sportdryck som ska hjälpa dig till nya rekordtider med en lugn och harmonisk mage. Låt oss presentera Göteborgsvarvet Sports Fuel!

Detta är den officiella sportdrycken som serveras under Göteborgsvarvet och Göteborgsvarvet Marathon. Den finns redan nu hos Umara, färdigblandad i 500ml med samma smak, koncentrationsratio och kolhydratkomposition som när den serveras under varvet. Perfekt för att testa ordentligt innan start.

Utvecklad av oss på Umara ute på Hisingen och smaksatt i samråd med Göteborgsvarvet för att passa distansen perfekt. Drycken har den optimala kolhydratration 1:0,8 mellan glukos:fruktos för maximalt upptag och lugn mage. Varje flaska har en komplett elektrolytprofil och ger 33g kolhydrater vilket innebär en 6,6% lösning som håller dig hydrerad och i vätskebalans även om det blir riktigt varmt (som det brukar bli).

Göteborgsvarvet Sports Fuel kan redan nu köpas hos umarasports.com så du kan testa den och träna med den i för att komma optimalt förberedd till starten i september, stort lycka till!

2021-05-20

← Alla nyheter