Tävlings­da­gen – ta det steg för steg

Star­tlin­jen när­mar sig. Det här är vad all din trän­ing – där du lärt dig av dina mis­stag – lett fram till. Din utrust­ning, ditt tem­po, din ener­gi – nu vet du vad som fungerar.

I Mau­rtens sista artikel inför Göte­borgsvarvet tar vi oss an tävlings­da­gen steg för steg och bry­ter ner ditt energiintag.

Energipåfyllning på tävlingsdagen börjar 1-4 timmar före start. Beroende på din starttid kan det innebära en tidig frukost eller ett senare mellanmål. Håll dig till det du prövat, som du vet fungerar för dig. En Maurten Solid 160 är lätt och enkel med 40 gram kolhydrater. Det är ett bra alternativ som ändå har tuggmotstånd, vilket kan passa bra vid en tid på dagen då din kropp är van vid att äta riktig mat. Detta hjälper till att bibehålla balansen i magen.

När du förbereder dig för att gå till starten, är det också en bra idé att sippa på en sportdryck. Maurtens Drink Mix 160 — som också innehåller 40 gram kolhydrater — håller dina vätskenivåer påfyllda samtidigt som du fortsätter att ladda med energi. Drink Mix är baserad på Hydrogel-teknologi, som blir en hydrogel när den träffar den sura miljön i magen. Denna process minskar känslan av att ha vätska som skvalpar i magen under löpning och är anledningen till att Drink Mix används av många av världens bästa maraton- och halvmaratonlöpare.

Under din uppvärmning – 30 minuter innan startskottet går – kan du ta en Gel 100 för att hålla energinivåerna fyllda under de första kilometrarna medan du anpassar dig till loppet. Om du har testat det på träning och vet hur din kropp reagerar på koffein, kan du överväga en Gel 100 Caf 100. Denna Maurtengel (i vit förpackning) innehåller 25 gram kolhydrater och 100 mg koffein.

Under loppet på Göteborgsvarvet kommer du inte att få för lite energi, men hur du väljer att inta energi beror på hur du har tränat. Och om du är osäker – oroa dig inte. Rekommendationen är att konsumera två Gel 100 eller en Gel 160 under loppet. Vid behov kan du komplettera ditt energiintag med Drink Mix 160 som finns vid vätskestationerna längs banan: vid 6 km, 11 km, 14 km och 18 km. Om förhållandena är varma kan du också smådricka vatten vid stationerna längs banan.

Kom gärna förbi och besök oss i Maurten-montern under Göteborgsvarvet Expo torsdag – lördag.

Inför Göteborgsvarvet har vi satt ihop Maurten Training Pack och Maurten Race Pack så att du kan förbereda dig på bästa sätt, både inför och under loppet. Kolla in dessa och övrigt sortiment via länkarna nedan:

Maurten Training Pack

Maurten Race Pack

Övrigt sortiment

Lycka till på Varvet.

2024-05-10

← Alla nyheter