Trän­ingstillfällen i vår!

Vår­sol och löpar­gläd­je, kan det bli bät­tre? Nu när vårvä­dret har hit­tat hit lad­dar vi upp med ett gäng fart­fyll­da och härli­ga lopp och utomhus­pass. Häng med på ett eller flera, per­fekt för att vär­ma upp inför 13 maj. Här nedan kan du läsa om alla våra kom­mande trän­ingspass och lopp under våren.

Hela april – Varvetmilens turné

Se varvetmilen som en perfekt uppladdning och en möjlighet att seeda dig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet, eller bara som ett härligt träningspass ihop med hundratals andra löpare. Varvetmilen besöker totalt fem städer i april.

10/4 Jönköping
15/4
Göteborg
19/4
Danderyd
22/4
Malmö
23/4
Trollhättan

Har du inte möjlighet att besöka Varvetmilens städer kan du ta chansen att delta på hemmaplan i Digitala Varvetmilen som pågår 28/4 - 1/5.

28/4 - 1/5 Digitala Varvetmilen

Med ett resultat i Varvetmilen 2023 seedas du till startgrupp 1-15 i Göteborgsvarvet. Om du har flera seedningsgrundande resultat används alltid ditt bästa resultat.

Varvetmilen

Digitala Varvetmilen

Seedningsregler


11 april - Digitalt intervallpass med Josefine Swärm

Josefine Swärm erbjuder ett intervallpass live via zoom för dig som är anmäld till Göteborgsvarvet eller är intresserad av att anmäla dig.

Ni kommer köra pyramidintervaller där ni springer 1,2,3,4,4,3,2,1 minuter med en minuts vila mellan varje intervall. Ni kommer att få utmana er i olika farter och ansträngning under passer vilket gör det extra spännande, inte minst väldigt utvecklande. Så om du vill ha ett utmanande pass som kan vara till stor hjälp inför loppet i maj så tycker vi att du borde hänga på!

Se till att ha zoom-appen nedladdad på mobilen innan passet.

Intervallpass


18 april - Provspring Trailvarvet i Änggårdsbergen

Haka på ett riktigt äventyr tillsammans med andra likasinnade löpanre där ni provspringer stora delar av Trailvarvets spännande bana. Tillsammans med Språng Träning & Äventyr och Göteborgsvarvet provlöper vi allt förutom asfalten från/till start/mål i Slottskogsvallen. Passet är ca 10 km och tar ungefär 90 minuter. Vi delar upp oss i minst 2 olika grupper och kör fart efter kamrat. Fokus är äventyr och upplevelse och perfekt uppvärmning inför Trailvarvet den 7 maj. Passet är öppet för alla och det är kostnadsfritt att vara med, men vi vill att du anmäler dig i länken nedan.

Provspring Trailvarvet


22 april - Värm upp med Retrovarvet

Kl 8.00 går startskottet för det årliga eventet Retrovarvet där flera hundratals löpare springer på premiärbanan från 1980. Starten går på Heden, precis som första upplagan av Göteborgsvarvet och alla springer i en gemensam klunga i ca 6:30 – tempo. Anmälan till Retrovarvet är gratis.

Retrovarvet


Varje tisdag från 21 mars - Ladda upp inför Göteborgsvarvet tillsammans med New Balance och Lalarunt

Med start den 21 mars till och med Göteborgsvarvet kommer löpgruppen Lalarunt i samarbete med New Balance att hålla träningspass varje tisdag med fokus på Varvet och för att ladda upp inför loppdagen på bästa sätt.

Passen varierar vecka för vecka i form av intervallpass med olika upplägg i kombination av socialt och härligt häng. Lalarunt ses 18.30 varje tisdag, oftast vid Plikta i Slottsskogen i Göteborg, men vissa tisdagar kommer det variera så anmäl dig för att få information om varje pass! Det är helt gratis och alla är välkomna oavsett nivå.

Träningspass Lalarunt och New Balance


"Varvetpasset" med Runacademy - i hela Sverige

I april kommer Runacademy köra ”Varvetpasset” på över 100 orter runt om i Sverige. Du måste inte vara anmäld till Göteborgsvarvet för att delta, det räcker att du är nyfiken och behöver en boost.

"Varvetpasset" är ett specialanpassat upplägg för just Göteborgsvarvet! Passet består av fyra olika moment där du ska få träna på att växla fart, höja fart samt springa nära din maxfart. I passet kommer vi dessutom att peppa varandra lite extra i par. Ett riktigt roligt pass som ger en bra boost inför Göteborgsvarvet. Träningspasset kommer vara upplagt på ett sätt så alla nivåer kan delta. Du behöver inte oroa dig för att vara för långsam eller för snabb.

Varvetpasset


Värm upp med Passalen inför Specialvarvet

Tillsammans med vår medarrangör Passalen anordnar vi i år två träningstillfällen inför Specialvarvet, vårt glädjefyllda lopp för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer.

Under träningstillfällena blir det uppvärmning, testa hur man hämtar upp vätska under löpningen, se banan och lite andra överraskningar längs vägen. Träningstillfällena är kostnadsfria, men anmälan krävs och det är begränsat antal platser.

Träningstillfälle inför Specialvarvet

2023-03-27

← Alla nyheter