Hun­dratals Mini­varvet för Göte­borgs förskolebarn

Den senaste tidens neg­a­ti­va utveck­ling av smit­tläget sat­te stopp för årets Mini­varvet, en tävling där de yngs­ta bar­nen springer en 250 meter lång bana. I stäl­let får stadens förskolor nu chansen att ord­na sitt eget Mini­varvet på hemmaplan. 

Vanligtvis fylls Slottsskogen av tusentals glada barn som springer Minivarvet i samband med att Göteborgsvarvet anordnas på samma plats. Minivarvet är en del av folkfesten och bidrar till mycket glädje och skratt. När den senaste tidens negativa utveckling av smittläget satte stopp för Minivarvet på plats i Slottsskogen väljer Göteborg Energi tillsammans med Göteborgsvarvet att ställa om.

– Barns rörelse är en viktig fråga som Göteborg Energi och Göteborgsvarvet har arbetat tillsammans med i många år. Barns hälsa kan inte vänta och trots dagens läge vill vi fortfarande bidra med energi och glädje på de sätt som är möjliga. Så varför inte anordna flera hundra Minivarvet? Nu kan förskolor i Göteborg med omnejd anmäla sig till Minivarvet och få ett kit med tröjor, vattenflaskor och medaljer levererat till sig, ja allt för att anordna Minivarvet på hemmaplan inom deras ordinarie verksamhet, säger Marie Lindgren, marknadsföringschef på Göteborg Energi.

Förskolorna förses dessutom med quiz till barnen, start- och målskyltar, föräldrainformation och tips på hur de genomför loppet på bästa sätt.

– Så många hade sett fram emot Minivarvet och blev ledsna när beskedet att det inte kan anordnas som planerat kom, men tack vare ett fint samarbete med Göteborg Energi kunde vi snabbt börja spåna på den här idén och komma fram till en fantastisk lösning. Det känns jättekul att kunna ge mängder med barn möjligheten att springa Minivarvet och känna glädjen av rörelse och gemenskap på sina respektive förskolor, säger Sara Brankell, kommersiell chef på Göteborgsvarvet.

Anmälan till Minivarvet för förskolorna öppnar måndagen den 6 september och stänger torsdagen den 16 september. Antalet är begränsat, först till kvarn som gäller.

Information om hur intresserade förskolor kan anmäla sig finns här

2021-09-03

← Alla nyheter