Var­va sät­ter färg på bar­nens löparfest

Ett större famil­jeom­råde, fler aktiviteter – och full fart med Var­va! Det är några av nyheter­na i Slottssko­gen när Mini­varvet och Lil­la Varvet arrangeras.

– Det kom­mer att bli en ännu härli­gare upplevelse för både bar­nen som springer och deras famil­jer, säger pro­jek­tledaren Sara Brown.

Det är inte bara tusentals deltagare som har längtat efter Minivarvet och Lilla Varvet i Slottsskogen i maj. Efter att bott i parken under lång tid är det äntligen dags för Varva att titta fram och bli en del av den stora löparfesten.

Löpartrollet, som är blått efter att för många år sedan hamnat under maskinen som markerar ut Göteborgsvarvets blåa linje, kommer att inspirera barn att springa och sprida glädje under lördagen och söndagen under Varvetveckan.

– Det är en kramgo, sportig, sprallig, tokig och snäll karaktär som älskar att Slottsskogen kommer att fyllas med barn. Varva kommer att sprida löparglädje för både Lilla Varvet och Minivarvet men också för alla som deltar i Göteborgsvarvet eftersom banan passerar familjeområdet, säger Brown.

Varva kommer att vara en stor del i satsningen på familjeområdet runt Björngårdsvillan och förutom att springa och umgås med deltagarna kommer löpartrollet att bidra till scenprogrammet som också är en nyhet för året.

Mellan 10 och 16 på lördagen och söndagen, 13–14 maj, kommer familjeområdet att vara öppet. Aktiveringar med olika parters, hoppborg, matupplevelser och andra aktiviteter för hela familjen kommer också att finnas.

Konceptet med Varva har tagits fram i samarbete med True Stories.

– Det har varit oerhört roligt att arbeta tillsammans med Göteborgsvarvet som har som mål att bli ett av de största barnevenemangen inom löpning i Sverige. Vi tror mycket på konceptet där löpartrollet Varva blir en trovärdig förebild för att inspirera till löparglädje och sätta framtidens generation i rörelse, samt en återkommande del i allt som händer såväl i familjeområdet som i övrigt runt Göteborgsvarvet, säger Fredrik Magnusson på True Stories.

Läs mer om Göteborgsvarvets familjeområde

2023-04-11

← Alla nyheter