Varvet­milen är till­ba­ka med flera nyheter

Idag öpp­nar anmälan till seed­ningslop­pen Varvet­milen, en lopp­turné med fem stopp under april näs­ta år. Per­fek­ta lopp både för att tes­ta for­men inför Göte­borgsvarvet men även för att kvala in till en bät­tre startgrupp.


Som vanligt är alla bansträckor för samtliga Varvetmilen platta, snabba och en mil långa, ultimata förhållanden för att slå personbästa.

Nytt för i år är en sista seedningchans i månadsskiftet april/maj, bara två veckor innan Göteborgsvarvets startskott. Är man fortfarande inte är nöjd med sin startgrupp, eller kanske inte hade möjlighet att delta i ett av loppen har man 2023 ett sista försök i det nylanserade loppet Digitala Varvetmilen. Digitala Varvetmilen gör det möjligt att seeda sig var som helst i Sverige under perioden 28 april – 1 maj.

- I vår deltagarundersökning från 2022 års Göteborgsvarv kom det fram att så många som 32,2% ville se en digital version av våra seedningslopp. Det känns därför superkul att vi nu kan leverera detta till våra löpare och förhoppningsvis ge fler chansen att seeda sig inför start. Historiskt har vi haft svårt att erbjuda samma närhet till ett seedningslopp från söder till norr, med den Digitala Varvetmilen kan vi nu öppna upp möjligheten för fler. Säger Madelene Gimlegård, produktansvarig Varvetmilen.

Digitala Varvetmilen kräver att du springer med mobil och startar loppet i Göteborgsvarvets app, den finns för nerladdning här för Apple och här för Samsung. Mer information om loppet kommer längre fram.

En annan nyhet för 2023 är att Minivarvet följer med på Varvetmilens turné. På samtliga destinationer arrangeras det 210 meter långa loppet för barn mellan 0-6 år samtidigt som Varvetmilen pågår. Anmälan till Minivarvet sker på plats för 75:-, och i vanlig ordning får alla minisprinters en välförtjänt medalj vid målgång och kan under öppettiderna springa så många gånger som benen orkar.

- Vi vill att Varvetmilen skall bli en dag för hela familjen. Att som liten se en förälder springa och samtidigt få testa själv och komma hem med var sin medalj hoppas vi är början på ett livslångt löparintresse, säger Gimlegård.

Varvetmilens turné 2023

  • Jönköping – 10 april
  • Göteborg – 15 april
  • Danderyd – 19 april
  • Malmö – 22 april
  • Trollhättan – 23 april
  • Digitala Varvetmilen 28 – 1 maj

Seedningsregler

Anmälan Varvetmilen

2022-11-11

← Alla nyheter