Vi är Varvet!

Lär kän­na vår inspirerande för­bund­schef Eva-Lena Frick. Med över 50 års erfaren­het inom den sven­s­ka idrottsrörelsen, är hon en vik­tig pus­sel­bit i att främ­ja fören­ingslivet och folkhälsan!

*Hur länge har du jobbat på Göteborgsvarvet/GFIF?

Jag tillträdde min tjänst i december 2022.

*Vad är din roll på Göteborgsvarvet/GFIF?

Jag arbetar som Förbundschef med övergripande ansvar för både GFIF:s evenemangs-, fastighets-och friidrottsverksamhet.

*Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Mycket dialoger och möten med många härliga människor, både internt och externt, bra dialoger och goda relationer är viktiga verktyg för en bra verksamhet. Självklart också en del administrativt arbete av olika slag.

*Vad är det roligaste med ditt jobb?

Variationen av uppgifter och känslan av att få vara ”en kugge” i ett stort maskineri som jobbar med utvecklingen av föreningsliv och folkhälsa. Jag gillar det ideella arbetet i allt föreningsliv och kraften det genererar. Jag har varit en del av den svenska idrottsrörelsen i över 50 år, som aktiv, ledare, förtroendevald men också anställd i över 20 år. För mig personligen är idrotten den plattformen jag har agerat utifrån hela livet och jag älskar att få vara en pusselbit av den, och också få vara med och påverka den, både i min roll hos GFIF men också via de olika ideella förtroendeuppdragen jag innehar inom idrottsrörelsen.
Jag gillar att arbeta med större evenemang som har till syfte att ge det ideella föreningslivet bättre möjligheter till utveckling av sina verksamheter, att genom evenemangen främja folkhälsan men också uppfylla många drömmar hos våra deltagare.

*Jobbar du med något speciellt projekt just nu?

Under hösten är det mycket fokus på dialog med föreningslivet inom GFIF och i november genomförs årsmöte så i nuläget är det mycket fokus kring detta.

*Vad ser du mest fram emot under/inför årets genomföranden?

Att sitta på läktaren på Slottsskogsvallen och heja på deltagare på väg mot mål. De stod på startlinjen och kanske inte var säkra på att de skulle nå mållinjen, att se glädjetårarna när de inser att de kommer att klara sin utmaning är den bästa belöningen man kan få som arrangör.

Något annat jag ser fram emot är att röra mig i Familjeområdet i Slottsskogen och bara ”ta in” all glädje och alla skratt från alla tusentals barn som skapar så härligt mycket rörelseglädje.

Att känna gemenskapen med alla andra funktionärer från olika föreningar, tillsammans skapar vi såå mycket positivt för såå många människor.

*Vad är det mest oväntade du fått göra under din tid på Varvet?

Oväntat var det inte men det skapade en härlig känsla inuti mig när vi tillsammans skulle flytta på alla bananer på Slottsskogsvallen dagen innan Göteborgsvarvet i år, det var teamwork i dess bästa bemärkelse och gav tesen ”om alla gör lite behöver ingen göra mycket ” stor sanning. Många bananer var det………😊

*Något extra minnesvärt du vill dela med dig av?

Under Trailvarvet i år hoppade jag in som vägvisare när banan på slutet övergick från skogsterräng till den sista kilometerns asfaltslöpning. Jag hejade på samtliga löpare från första till sista person och möttes av så mycket uppskattning från många deltagare, glädje och gemenskap stod i fokus, självklart fanns det inslag av trötthet och lite smärta men det blev en stund av ”idrott när den är som bäst” för mig personligen.

*Hur många gånger har du sprungit varvet själv?

Ingen alls…än😊så jag har mycket härligt framför mig😊

2023-11-09

← Alla nyheter