Vi är Varvet!

Idag får ni lära kän­na fastighetsvär­den Lars Jarne­fjord som job­bar med såväl Varvets even­e­mang som under­håll av Fri­idrot­tens hus och fri­idrottstävlin­gar­na i hallen. Lars är en prat­glad stjär­na, alltid med en his­to­ria i bakfickan.

*Hur länge har du jobbat på Göteborgsvarvet/GFIF?
Jag har jobbat på GFIF (Göteborgs Friidrottsförbund) sen 2016, förmodligen det bästa beslutet som förbundschefen Johan Lindh har tagit.

*Vad är din roll på Göteborgsvarvet/GFIF?
Fastighetsvärd och evenemang, jobbar både med tävlingar och Varvet.

*Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Det är varierat, allt från service av huset till städ och plock, se till att kaffet är klart vid 10. Underhåll av vår byggnad Friidrottens hus, samt underhåll av träning- och tävlingsmaterial som finns i hallen. På vinterhalvårets helger jobbar vi fastighetsvärdar på friidrottstävlingarna som går i hallen.

*Vad är det roligaste med ditt jobb?
När man går hem. Skämt åsido, skulle vilja säga kollegorna men framförallt gillar jag kontakten med alla som brukar Friidrottens hus, tränare/aktiva, att jag fått lära känna väldigt mycket folk genom åren. Den ena dagen är inte den andra lik, det är varierande och kul.

*Jobbar du med något speciellt projekt just nu?
Har precis fått igång värmen i Friidrottens hus och förbereda inför tävlingssäsongen inomhus i vår hall. Det är mycket logistik som ska fungera.

*Vad är det mest otippade/konstigaste du fått göra under din tid på Varvet/GFIF?
Konstigaste måste varit 2018 eller 2019, när vi 15 min innan Göteborgsvarvets start fick reda på att det saknades avspärrningsmaterial på Mariaplan. Vi fick snabbt lastat en av våra lastbilar och det var otroligt mkt människor i startområdet, så vi fick hjälp av polisen med poliseskort för att ta oss fram. Vi hör att starten går och hinner med nöd och näppe spärra av de delarna som det saknades på innan elitfältet passerade Mariaplan. Folk längs banan såg förvånade ut när det kom en polisekort med motorcyklar, men jag tyckte det var väldigt kul.

*Något extra minnesvärt du vill dela med dig av?
Varvet 2017 dejtade jag en tjej som var funktionär på Eriksberg under Göteborgsvarvets loppdag. Varvetveckan innebär mycket jobb och vi hade inte hunnit ses den veckan. På lunchrasten på Varvetdagen lånade jag en cykel, cyklade från Friidrottens Hus över Älvsborgsbron till Eriksberg mitt under loppet, sa hej i 10 minuter och cyklade tillbaka. Jag tog med några banflaggor och sa att jag skulle lämna över det på Eriksberg. Det var väldigt värt det, då orkade jag jobba lite extra. Vi blev tillsammans veckan efter, men idag är jag singel.

*Hur många gånger har du sprungit Varvet?
Två gånger - 2002 och 2003. Sen blev jag kastare och då kunde jag inte springa längre. Minns inte så mycket mer att det var mycket folk och bra stämning.

2022-11-25

← Alla nyheter