Polestar tar täten i det virtuel­la Göteborgsvarvet

Runt om i världen genom­för tusen­tals löpare ett halv­mara­ton den 15 – 17 maj när det är pre­miär för Göte­borgsvarvet Vir­tu­al Race 21k. En av löpar­na kom­mer att springa efter Göte­borgsvarvets nya ledar­bil, den 100% elek­triska Polestar 2.

Världens största halvmaraton Göteborgsvarvet är inställt i år. Men nu ges en möjlighet för många löpare att smaka på löparfesten och springa ett halvmaraton på sin egen hemmaplan – i ett sammanhang med tusentals andra.

Nytt för i år är också nya huvudpartnern Polestar, det nya prestandamärket på elbilsmarknaden med huvudkontor i Göteborg. Polestar strävar efter en hållbar framtid och tänka nytt. Det är anledningen till att Polestar engagerar sig som partner till Göteborgsvarvet, som även är ett av de mest hållbara loppen i världen och certifierade enligt den internationella standarden ISO-20121.

- Vi är mycket stolta och glada över det nya samarbetet med Polestar, som ligger långt fram inom hållbarhet och innovation. Det är en bra matchning med det Göteborgsvarvet också står för, säger Annika Knutsson, Race Director för Göteborgsvarvet.

Förhoppningen är att loppet blir det största virtuella halvmaratonloppet i världen och det ger en inblick att även fysiska lopp i framtiden kan ha en digital motsvarighet.

- Att fysiskt kan bli digitalt är något som Polestar redan bevisat genom att all försäljning sker digitalt via polestar.se. Det Göteborgsvarvet och dess löpare nu har gjort är fantastiskt inspirerande – att tänka nytt, tänka om och tänka digitalt, säger Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.

Närmare 4000 löpare är redan anmälda och anmälan är öppen hela vägen fram till tävlingshelgen. Göteborgsvarvet Virtual Race 21k är seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2021. Den 100% elektriska Polestar 2 kommer att köra som ledarbil den 16 maj för en ensam löpare och detta kommer direktsändas på gp.se.

Läs om och anmäl dig till Göteborgsvarvet Virtual Race 21k, 15-17 maj 2020 >

Så här funkar Virtual Racing >

Göteborgsvarvet ”Strava club” >

Läs mer om Polestar >

2020-05-08

← Alla nyheter