Göte­borgsvarvet kom­mer inte att genom­föras den 16 maj 2020

Infor­ma­tion från Göte­borgsvarvet med anled­ning av coro­n­aviruset (covid-19):

Göte­borgsvarvet kom­mer inte att genom­föras den 16 maj 2020. Övri­ga lopp i Göte­borgsvarvets tävlingsvec­ka samt Göte­borgsvarvet Expo kom­mer inte heller att genom­föras som plan­er­at. Vårens upplagor av Varvet­milen är inställ­da tillsvi­dare. Det­ta beslu­tade styrelsen för Göte­borgs Fri­idrotts­för­bund vid ett extrain­satt styrelsemöte sent i går kväll.

Bakgrunden är risken för smittspridning av covid-19 och regeringens beslut igår, som innebär att från och med torsdag 12 mars och tills vidare, gäller förbud att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare i Sverige.

Att värna om hälsan har varit vägledande vid vårt beslut. Utöver kraven från myndigheterna, vill vi på detta sätt bidra till att minska risken för spridning av viruset och det förväntade trycket på vårt sjukvårdssystem. Vi hoppas ni har förståelse för vårt beslut.

Göteborgsvarvet är inställt tills vidare. Detta är en mycket komplex situation med många inblandade som påverkas och det finns därför många frågeställningar och konsekvenser kopplade till detta beslut. Vi hoppas ni har förståelse för att vi nu behöver tid innan vi kan delge ny information vad som nu gäller och ge svar på de frågor som uppstår.

Som ni förstår hör många av sig till oss med frågor kring detta som nu sker, just nu är det denna information vi kan förmedla. Så snart vi har mer information kommer vi att delge er denna. Vi kommer senast imorgon (13 mars) att kontakta alla anmälda igen, med status och uppdaterad information.

Mer information om covid-19, hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska ev. smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Följande 23 lopp är inställda tillsvidare:

Göteborgsvarvet 16 maj
Trailvarvet 12 maj
Stafettvarvet 13 maj
Specialvarvet 15 maj
Cityvarvet 16 maj
Yogavarvet 16 maj
Miniarvet 17 maj
Lilla Varvet 17 maj
Varvetmilen Helsingborg 15 mars
Varvetmilen Bromölla 21 mars
Varvetmilen Örebro 22 mars
Varvetmilen Mantorp/Linköping 28 mars
Varvetmilen Göteborg 29 mars
Varvetmillen Uddevalla 4 april
Varvetmilen Växjö 5 april
Varvetmilen Jönköping 13 april
Varvetmilen Malmö 18 april
Varvetmilen Uppsala 18 april
Varvetmilen Norrköping 19 april
Varvetmilen Danderyd 22 april
Varvetmilen Västervik 25 april
Varvetmilen Trollhättan 26 april
Varvetmilen Eskilstuna 2 maj
Göteborgsvarvet Expo 14-16 maj (mässa)

2020-03-12

← Alla nyheter