• 2024-07-03 VI ÄR VARVET

  Möt Julia! Hon genomförde sin LIA på Göteborgsvarvet under våren 2024 med fokus på arenaproduktion.

 • 2024-06-28 1a året, 1800 löpare startade på Heden 1980

  Göteborgsvarvet blev succé från början. Enbart åsynen av löpartåget som fyllde Göteborgs paradgata Avenyn var något som göteborgarna aldrig sett maken till. Starten skedde för första och enda gången på Heden och målet låg på klassiska Ullevi. Solen gassade frän en klarblå himmel och temperaturen låg på 30 grader. Det blev varmaste laget för en del, dock ej för segrarna!

 • 2024-06-19 Göteborgsvarvet firar 45 år med 80-talstema

  Nästa år firar Göteborgsvarvet sin 45-årsdag, och för att markera jubileet kommer evenemanget att ta deltagare och åskådare tillbaka till 1980-talet. Halvmaratonet, som har blivit en höjdpunkt för både löpare och staden Göteborg, planerar en rad festligheter och aktiviteter inspirerade av det färgglada och energiska decenniet.

 • 2024-06-08 Tack för att ni tog varvet om vår sida älven – vi ses igen nästa år

  Efter en fantastisk dag vid årets Göteborgsvarv vill vi tacka alla löpare och åskådare som besökte Eriksberg, Lindholmen och Frihamnen. Vilken folkfest!

 • 2024-06-03 Delta i en fokusgrupp om hållbar mobilitet och få en gratis startplats till Göteborgsvarvet 2025!

  Deltog du i Göteborgsvarvet i år? Tog du bilen till evenemanget? Då vill vi höra från dig! Göteborgsvarvet strävar efter ständig förbättring inom hållbar utveckling. Som en del av detta bjuder vi, i samarbete med RISE (Sveriges Forskningsinstitut), in dig till en digital fokusgrupp där vi diskuterar hur vi kan förändra resebeteenden och främja hållbara transporter. Vi söker därför 5-10 deltagare som vill bidra med sina insikter och erfarenheter. Din medverkan är värdefull för oss!

 • 2024-05-27 VI ÄR VARVET

  Lär känna Nora! Hon har genomfört sin LIA på Göteborgsvarvet med fokus på upplevelse, branding och sponsorer.

 • 2024-05-18 Dubbla kenyanska segrar i Göteborgsvarvet

  Moses Koech och Janet Ruguru – så heter segrarna i den 43:e upplagan av Göteborgsvarvet.
  – Jag är så glad, jag hade inte förväntat mig att vinna idag, säger Moses Koech.

 • 2024-05-18 Göteborgsvarvets blå linje är på plats – återigen tack vare Ove

  Helt plötsligt är den bara där. Den blå linjen som skvallrar om att både våren och världens största halvmaraton är på ingång. Ove Nord har varit med sedan starten 1980.
  – Så fort man börjar måla så uppmärksammas det runtom i staden, säger Göteborgsvarvets linjegeneral.

 • 2024-05-17 Två starka Hässelbylöpare utmanar internationell elit

  Fjolårets sexa på Göteborgsvarvet, Samuel Russom och segraren på Göteborgsvarvet Marathon, Linus Rosdahl kommer tillbaka till Göteborg. Båda tävlar för Hässelby SK och har slagit personliga rekord på maraton i år.

 • 2024-05-17 Göteborgsvarvet i siffror

  Över 22 varv runt jorden kommer att avverkas på Göteborgs gator under lördagen när 50 000 löpare från 70 nationer springer årets upplaga av Göteborgsvarvet. Här är fler siffror inför löparfesten.

 • 2024-05-16 87-årige Bo laddar för sitt 43:e Göteborgsvarvet

  Mycket har hänt sedan en igenslagen bildörr på Heden agerade startskott till det första Göteborgsvarvet 1980. En sak som dock är som vanligt är Bo Tendell. 87-åringen är vår äldsta allåring och gör sitt 43:e varv på lördag,
  – Man är tänd, som vanligt, säger Bo Tendell.

 • 2024-05-16 Det ser ut att bli ett soligt och varmt lopp på lördag!

  Att springa Göte­borgsvarvet är redan en bedrift i sig, men att göra det i väldigt var­ma och soli­ga förhål­lan­den kan vara särskilt utmanande. Där­för vill vi dela med oss med ett par vik­ti­ga tips så att du håller hela vägen in i mål.

 • 2024-05-15 Göteborgsvarvets bananer räddas av Rscued

  Göteborgsvarvets överblivna bananer räddas och blir till god smoothie tack vare Rscued. De överblivna bananerna kommer också dyka upp i en glassbar i Stockholms skärgård.

 • 2024-05-14 Göteborgsvarvets familjeområde laddar för en ny succé

  Det utökade familjeområdet i anslutning till Lilla Varvet, Minivarvet och Minivarvet Trail blev en succé förra året. I år siktar man på att skapa en ännu bättre upplevelse.

  – Vi vill fortsätta erbjuda en glädjefylld heldag för hela familjen, säger Sara Brown, projektledare för Göteborgsvarvets familjeområde.

 • 2024-05-13 Varvetveckan är igång – här är årets nyheter

  Igår gick startskottet för Trailvarvet och Trailvarvet Walk. Det innebär att Varvetveckan 2024 är igång. Nedan finner du årets nyheter under veckan.

 • 2024-05-12 Musse hjälper elitmotionärer nå drömtiden!

  Löparprofilen Mustafa "Musse" Mohamed har en otrolig karriär med flera imponerande bedrifter på sin meritlista. Däribland flera svenska och nordiska rekord i bland annat maraton. Och inte att förglömma hans, enligt oss, mest ärofyllda merit: två vinster i Göteborgsvarvet 2002 och 2004.

 • 2024-05-10 Äntligen dags för årets stora löparfest

  Intresset har varit större än på länge och Göteborgsvarvet har varit slutsålt sedan lång tid tillbaka. Nu är det äntligen dags för årets stora folk- och löparfest när Varvetveckan inleds på söndag med Trailvarvet.

  – Vi har sett en löparboom i hela landet och vi ser verkligen fram emot att välkomna alla deltagare och leverera ett evenemang i världsklass, säger Eva-Lena Frick, förbundschef, Göteborgs Friidrottsförbund.

 • 2024-05-10 Tävlingsdagen – ta det steg för steg

  Startlinjen närmar sig. Det här är vad all din träning – där du lärt dig av dina misstag – lett fram till. Din utrustning, ditt tempo, din energi – nu vet du vad som fungerar.

  I Maurtens sista artikel inför Göteborgsvarvet tar vi oss an tävlingsdagen steg för steg och bryter ner ditt energiintag.

 • 2024-05-02 Nytt pilotprojekt med flergångsmuggar

  Nya EU-lagkrav banar vägen för hållbara arrangemang: Under årets lopp genomförs ett pilottest för att minska engångsmuggarna.

 • 2024-04-25 Rätt energi vid rätt tillfälle

  Energiintag är personligt. Vad våra kroppar kan klara av under prestation kräver övning, men ibland finns det faktorer som gör att vi avstår – till exempel att vi tröttnat på en smak eller en textur. Men om du inte känner för att konsumera din energi är du mer benägen att få energibrist, och det försämrar din prestation.

 • 2024-04-24 Göteborgsvarvets nya officiella kamera – en bil

  Elbilstillverkaren Polestar har varit en del av Göteborgsvarvet som ledar- och klockbil sedan 2020. I år växer uppgiften då den nya klockbilen Polestar 4 dessutom kommer att filma hela loppet via den bakåtriktade kameran som blir en del av Göteborgs-Postens direktsändning av loppet. Göteborgsvarvet blir därmed världens första löpartävling som filmas av en bil.

 • 2024-04-15 Anmäl en Hemlig kompis

  Köp en extra startplats till en hemlig kompis och hjälp fler barn att uppleva glädjen med löpning! Göteborgs Stadsmission tillsammans med Göteborgsvarvet erbjuder barn som lever i ekonomisk utsatthet möjligheten delta i loppet.

 • 2024-04-12 Familjen Skårbratt är tillbaka för nya rekord!

  Efter att hans fru redan har erövrat en plats i Guinness World Records på 10 000 meter, står nu Johan i startgroparna för att försöka sig på samma bedrift. Med fyra barn i vagnen som sällskap är han redo att utmana tidigare rekordhållaren den 13 april under Varvetmilen i Göteborg.

 • 2024-04-12 Göteborgsvarvet 2024 är slutsålt

  Årets upplaga av det populära loppet har genererat ett stort intresse och medfört ett imponerande deltagarantal på 50 000 löpare, vilket är maxtaket för året. Vi är överväldigade av det fantastiska gensvaret och ser fram emot att välkomna alla deltagare till en minnesvärd upplevelse den 18 maj.

 • 2024-04-12 Cramo – är med dig varvet runt

  Sedan 1953 har Cramo varit en pionjär inom uthyrningsbranschen. Idag, 70 år senare, har Cramo 90 depåer runt om i hela Sverige och ingår sedan två år tillbaka i Boels Rental. Ett världsledande bolag med ett hundratals depåer runt om i Europa.

 • 2024-04-10 Göteborgsvarvet-poster

  Missa inte chansen att köpa en Göteborgsvarvet-poster inspirerad av kända landmärken längs den klassiska bansträckan genom staden.

 • 2024-04-09 Njut av äventyret - Parkster tar hand om din parkering!

  Parkster älskar äventyr. Och Göteborgsvarvet! Med Parksters app kan du alltid se på vilka adresser du kan parkera när du besöker Göteborg - och i över 300 andra orter i Sverige. Du väljer själv när du vill starta, stoppa eller förlänga din parkering - direkt i mobilen. Tillsammans med Göteborgsvarvet vill Parkster göra din helhetsupplevelse ännu bättre.

 • 2024-04-05 Göteborgsvarvet kommer sälja slut! Fåtal platser kvar.

  Årets upplaga av Göteborgsvarvet kommer bli helt fullbokat. Med ett högt anmälningstempo och runt 1000 platser kvar beräknas loppet vara slutsålt i början av nästa vecka.

 • 2024-04-03 Vi är Varvet!

  Lär känna Jonathan! Han genomför sin LIA praktik här på Göteborgsvarvets säljavdelning.

 • 2024-03-26 TEAM BRA TAR STEG MOT CANCER

  Team BRA är tillbaka som huvudsponsor till Stafettvarvet! Efter fjolårets succé är det med stor glädje som Team  BRA fortsätter att vara en del i detta fantastiska lopp.

 • 2024-03-23 VITAMIN WELL RUNNERS

  Vill du bli en del av Vitamin Well Runners? Ansök nu och upplev Göteborgsvarvet med teamet!   

 • 2024-03-22 Att träna med barn – hur gör man?

  Vår ambassadör Daniel ”Charity_runner” Måledal är en passionerad löpare men också en 5-barnsfar. På hans Instagram är det inte en helt ovanlig syn att han tränar med sina barn. Här delar han några tankar hur man kan involvera familjen i sin träning.

 • 2024-03-21 Hitta rätt energiintag för dig

  Energiintag under löpning är inget du kan vänta med tills själva tävlingsdagen. Tvärtom är det en lång process där du behöver prova dig fram till vad just din kropp klarar av och gillar. Hur mycket energi och vilken energi du ska konsumera under loppet kan du bara lära dig genom träning och planering – och när du ställer dig på startlinjen ska du veta vad som fungerar bäst för just dig.

 • 2024-03-12 44 000 Anmälda till årets Göteborgsvarvet

  Med en imponerande siffra på 44 000 löpare redan anmälda till årets Göteborgsvarvet, fortsätter intresset för detta historiska lopp att vara starkt.

 • 2024-03-08 Göteborgsvarvet Löparkvällar gör sin efterlängtade återkomst!

  Efter en längre paus är det äntligen dags för Göteborgsvarvet Löparkvällar att återigen locka hundratals löpare varje vecka för att inspirera och främja en aktiv livsstil. Årets upplaga av löparkvällarna sträcker sig över åtta veckor, från mars till maj, och erbjuder kostnadsfria pass för både nybörjare och erfarna löpare.

 • 2024-03-04 Varvetveckan genererar hundratals miljoner kronor till samhället

  Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten var över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

 • 2024-02-29 Juice- och smoothieföretaget Rscued blir ny partner till Göteborgsvarvet

  Nu ska Rscued förse alla löpare med rödbetsjuice och tillverka smoothies på Göteborgsvarvets överblivna bananer.

 • 2024-02-27 Göteborgsvarvet + Good Advice = Sant

  Vi har inlett ett nära samarbete med Good Advice, vår nya partner för ekonomi, redovisning, styrning, uppföljning och rapportering. Efter bara några månader av samarbete upplever vi redan en betydande förbättring i ledarskapet kring ekonomin. Good Advice använder automatiserade lösningar som gör det enklare och snabbare för oss att få fram den information vi behöver. Deras initiativ och förbättringar har verkligen underlättat vår vardag och de har kommit med kloka tankar för att förbättra vår ekonomi som helhet.

 • 2024-02-19 Lilla Varvet-utmaningen! En tävling för skolklasser och idrottslag

  Nu har du som är mellan 7-13 år chansen att tävla om startplatser till Lilla Varvet till hela klassen eller idrottslaget, dessutom får ni ett partytält i startområdet, resa med SJ till Göteborg och peppande besök av självaste RackarAlex inför start!

  Allt ni behöver göra är att röra på er tillsammans!

 • 2024-02-19 Carotte blir ny cateringpartner till Göteborgsvarvet: höjer matupplevelsen under Varvetveckan

  Carotte Food & Event tar över stafettpinnen inför årets genomförande och kommer att laga och servera all mat och dryck som säljs i anslutning till Göteborgsvarvets officiella områden under Varvetveckan. Carotte är en kvalitativ catering- och evenemangspartner som lagar all mat från grunden i sin restaurang på Läppstiftet i Göteborg.

 • 2024-02-16 ÄR DU VÅR NYA KOLLEGA?

  Lager- och materialansvarig för Göteborgsvarvet

  Vi söker Dig som vill vara med och ansvara för Lager och material på Göteborgsvarvet och våra dotterlopp.

 • 2024-02-15 En självklarhet att bidra till folkfesten

  Göteborgsvarvet är inte bara ett av Sveriges största idrottsevenemang till antalet deltagare utan också världens största halvmaraton. För Prioritet Finans är det självklart att vara huvudpartner till löparfesten.

 • 2024-02-14 ÄR DU VÅR NYA KOLLEGA? - Säkerhetsansvarig Göteborgsvarvet

  Vi söker Dig som vill vara med och ansvara för säkerhetsutvecklingen på Göteborgsvarvet.

  Göteborgsvarvet 2024 närmar sig och det är tre månader kvar till Varvetveckan som går av stapeln 12 maj – 19 maj. Vi behöver öka bemanningen under våren och söker dig som vill arbeta som Säkerhetsansvarig för Göteborgsvarvet.

 • 2024-02-14 Svenskar prioriterar loppdeltagande

  Svenska motionslopp fylls på i en allt snabbare takt. Troligen kommer knappt 1,3 miljoner starta i motionslopp under 2024, vilket är en tillväxt med ungefär 15 procent gentemot i fjol. Tillväxten leds av de stora löp- och skidloppen Vasaloppet, Göteborgsvarvet, TCS Lidingöloppet och Adidas Stockholm Marathon, men även mindre arrangörer dras med i tillväxten.

 • 2024-02-08 Nytt anmälningssystem

  Idag den 8 februari har vi lanserat ett nytt anmälningssystem. Vi har därför skickat ut nya bekräftelsemail till alla löpare som redan är anmälda till Göteborgsvarvet, våra dotterlopp under Varvetveckan eller Varvetmilen.

 • 2024-02-05 Vi är Varvet!

  Lär känna vår grymma kollega Julia Porsefeldt som är projektledare för våra dotterlopp Trailvarvet, Cityvarvet och Lilla Varvet samt jobbar med logistiken kring transporter och boende för atleterna inför Veteran VM 2024.

 • 2024-02-03 Vitamin Well ny partner till Göteborgsvarvet : ”Vill ge löparna den bästa möjliga upplevelsen av loppet”

  Vitamin Well breddar sitt engagemang inom löpning. I två år framåt är Vitamin Well evenemangspartner till ett av världens största halvmaraton – Göteborgsvarvet.
  – Dryckerna är mycket uppskattade bland löpare och vi ser fram emot det här samarbetet i och med mervärdet det skapar för alla deltagare, säger Hampus Bohman från Göteborgsvarvet.

 • 2024-01-30 Snart höjer vi priset!

  Snart höjer vi priset på alla våra lopp under Varvetveck­an och Varvet­milen. Pas­sa på att anmäla dig innan 1 februari.

 • 2024-01-24 Maurten ny energipartner till Göteborgsvarvet

  Göteborgsvarvet är glada att kunna presentera Maurten som ny energipartner i Göteborgsvarvet. Sedan tidigare är Maurten del av världsberömda maraton som Berlin, Boston och Chicago.


 • 2023-12-19 Vi är Varvet!

  Lär känna vår stjärna Christofer Niklasson, som inte bara är projektledare för EXPO, utan också ansvarar för försäljningen inför kommande Veteran-VM i friidrott 2024.

 • 2023-12-06 Spring eller gå för Musikhjälpen!

  We Run, We Walk - Ett initiativ från Svenska Friidrottsförbundet som vill lyfta den sociala gemenskapen i att motionera, och genom initiativet främja fysisk aktivitet, bättre folkhälsa och samtidigt bidra till en välgörande ändamål.

 • 2023-12-04 Ca 5,8 miljoner kronor tillbaka till föreningarna

  När 2023 snart summeras står det klart att ca 5,8 miljoner kronor delas ut till 64 föreningar som varit med och arbetat med Göteborgsvarvets evenemang under året.

  – Göteborgsvarvet betyder mycket för föreningarna, men det är också vice versa. Föreningarna är guld värda för Göteborgsvarvet och vi är helt beroende av dem, säger Eva-Lena Frick, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund.

 • 2023-12-03 Göteborgsvarvets adventskalender

  Vi förbereder något alldeles unikt för er! - en exklusiv adventskalender på vår Instagram fylld med överraskningar från bland annat våra samarbetspartners ASICS & STC.

 • 2023-12-01 Spring för välgörenhet!

  Nu öppnar vi möjligheten att springa för välgörenhet i Göteborgsvarvet 2024! Efter att ha tagit till oss era åsikter, går vi ifrån insamlingskonceptet och återvänder till ett upplägg likt tidigare.

 • 2023-11-30 The Stroke Man ny ambassadör för Göteborgsvarvet

  Han drabbades av en stroke som 25-åring, förlamades i halva kroppen och tappade talförmågan – det hindrade inte Johan Sundén från att redan året efter springa Göteborgsvarvet.

  – Det har alltid varit viktigt att utmana mig själv och hitta nya mål, säger Sundén som är ny ambassadör för löparfesten.

 • 2023-11-29 Varvetmilen 2024!

  Varvetmilens turné är tillbaka och kommer att besöka 5 orter under våren 2024. Ta chansen och spring dig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet.

 • 2023-11-24 RackarAlex blir en del av Lilla Varvet

  Lilla Varvet blir en profil rikare nästa år! Youtube- och tv-stjärnan RackarAlex kommer att finnas på plats för att peppa, inspirera och heja fram barnen.

  – Jag hoppas kunna bidra till en härlig och svettig dag full av rörelseglädje, säger han.

 • 2023-11-09 Vi är Varvet!

  Lär känna vår inspirerande förbundschef Eva-Lena Frick. Med över 50 års erfarenhet inom den svenska idrottsrörelsen, är hon en viktig pusselbit i att främja föreningslivet och folkhälsan!

 • 2023-11-07 50 st Göteborgsvarvet på ett år

  Vad fick vännerna Jesper Fahlén och Jesper Bogren att inleda det ambitiösa projektet att springa Göteborgsvarvets bana en gång i veckan och fullborda hela 50 varv under 2023? Och hur har utmaningen fortsatt för en av löparna på egen hand? Vi följer deras spännande berättelse och får insikt i deras resa mot detta imponerande mål.

 • 2023-11-02 Ungdomsidrott: En Livslång Investering i Hälsa och Framtid

  Föräldrar, låt oss prata om de oslagbara fördelarna med att få ungdomar i rörelse!

 • 2023-11-01 Ge bort 21km folkfest i julklapp!

  Till Göteborgsvarvet 2024 finns nu möjlighet att köpa presentkort i julklapp som skickas hem!🎁

 • 2023-10-10 Livepass med Josefine Swärm!

  Söndagen den 22:a oktober kl 8.30 har ni chansen att hänga med på ett kostnadsfritt digitalt livepass med Josefine Swärm som coach.

 • 2023-09-28 Vi är Varvet!

  Lär känna vår klippa Sara Brown som är projektledare för vårt familjekoncept med kronjuvelerna Minivarvet och Minivarvet Trail. På våren projektleder hon Varvetmilen-turnén och jobbar även med löpar- och publikupplevelsen längst med banan.

 • 2023-09-20 Veteran-SM i maraton. Här är resultatet!

  Veteran-SM i maraton, som ägde rum i samband med Göteborgsvarvet Marathon, blev en imponerande samling av erfarna och inspirerande löpare.

 • 2023-09-15 Imorgon höjer vi priset!

  Imorgon höjer vi priset på Göteborgsvarvet, passa på att anmäla dig innan den 16 september.

 • 2023-09-06 Rosa Varvet genererade mer än 80 000 kronor till Bröstcancerförbundet

  I lördags arrangerades Rosa Varvet för första gången – och det blev ett lyckat lopp ur många aspekter.

  – Det var så otroligt mycket glädje, både från oss som arrangerade och de som deltog, säger projektledaren Stina Björk Hellegren som också kan meddela att mer än 80 000 kronor samlades in till Bröstcancerförbundet och deras arbete att öka medvetenheten kring bröstcancer.

 • 2023-09-03 Rosdal och Lindholm historiska vinnare av Göteborgsvarvet Marathon

  Göteborgsvarvet Marathon arrangerades i dag för första gången och av de drygt 6 000 löparna som startade var Linus Rosdal från Hässelby SK och Hanna Lindholm från Högby IF snabbade man respektive kvinna i mål. Förutom äran belönades de med 30 000 kronor vardera.

 • 2023-09-01 Nu startar Marathonhelgen

  Göteborgs officiella 400-årsfirande avslutas i helgen – och det med löparfester såväl under lördagen som söndagen. Över 13 000 deltagare är anmälda till Göteborgsvarvet Marathon, Rosa Varvet, Minivarvet Marathon och Minivarvet Trail och tusentals personer kommer att besöka Marathon Expo i Friidrottens hus.

 • 2023-08-31 Värmer upp inför Göteborgsvarvet Marathon – med ett maraton

  För vissa är det en utmaning att springa ett maratonlopp. Daniel Måledal ger sig på den tuffa uppgiften att springa två stycken i helgen.

 • 2023-08-30 Ett lopp genom Göteborgs historia

  Det blir ett historiskt Göteborgsvarvet Marathon på söndag – i dubbel bemärkelse. Dels är det första gången loppet avgörs, dels kommer de 11 000 löparna att få ta del av Göteborgs historia längs vägen.

 • 2023-08-29 Gratis löpanalys på Marathon EXPO

  Nu är det inte lång tid kvar tills Marathon EXPO öppnar upp portarna fredag den 1 september. Välkomna till en mötesplats med löparinspiration med allt du kan tänkas behöva inför start.

 • 2023-08-21 Det viktigaste är inte att vinna utan att återvinna

  Vi är så glada över att vara en del av Göteborgsvarvets första Marathon. Vårt mål är att med din hjälp samla in så mycket avfall som möjligt till återvinning!

 • 2023-08-17 Marathonbanans hårdaste backe är redo

  Starten i Slottsskogen, via Linnégatan och Haga inleder den omarbetade bansträckningen som tar oss vidare runt hela staden. När nyheten kommunicerades om att vi springer motsols och inleder enligt ovan, möttes bansträckningen av hyllningar och spänningen inför loppet ökade rejält.

 • 2023-08-11 Vi är Varvet!

  Lär kän­na vår stjärna Miranda Uttgren som job­bar som operativ projektledare och har hand om team, företagsbokningar och tälbyar. Hon arbetar även med Stafettvarvet och vårat nya lopp Rosa Varvet.

 • 2023-08-08 Asics blir ny huvudsponsor till Göteborgsvarvet

  Göteborgs Friidrottsförbund och ASICS inleder ett samarbete i vilket ASICS blir en av huvudsponsorerna till Göteborgsvarvet med samtliga lopp under Varvetveckan.

 • 2023-08-06 Energiplan för maraton

  Nu är det ca 4 veckor kvar till Göteborgsvarvet maraton! Precis som inför varvet så frågar vi vår sportdryckspartner Umara om hur man optimerar sin prestation för 42km!

 • 2023-07-31 Anmäl dig innan 1 Augusti!

  Snart höjer vi priset på Göte­borgsvarvet Marathon, pas­sa på att anmäla dig innan den 1 augusti.

 • 2023-06-27 Vi är Varvet!

  Lär kän­na vår fantastiska Hampus Wallin som jobbar med försäljn­ing på Göte­borgsvarvet.

 • 2023-06-22 “Flyg inte högre än vingarna bär”

  För Elsa Jögi har Göteborgsvarvet agerat grundbult i livet och löpningen har liknat en processledare genom svåra situationer. 2023 sprang hon Göteborgsvarvet för 40:e gången, som en av två kvinnliga löpare som sprungit loppet flest gånger. Men när Elsa anmälde sig till Varvet första gången 1980 hade hon aldrig genomfört ett halvmaraton.
  -Jag har alltid Göteborgsvarvet som mitt mål för att springa. Alltså. Det är en del av livet, säger Elsa.

 • 2023-06-09 Nu dubblas även Minivarvet!

  Barnens löparfest är tillbaka redan i september när Minivarvet återvänder under Göteborgsvarvet Marathon. Denna gång kommer barnen, precis som sina föräldrar, att få möjligheten att utmana sig själva genom att springa den dubbla distansen i Minivarvet Marathon– loppet sträcker sig nu från 210 meter till 420 meter.

 • 2023-05-30 Göteborgsvarvet Marathon blir en stor löparfest

  Det är med stor glädje vi meddelar att Göteborgsvarvet Marathon, en del av Göteborgs jubileumsfinal, har nått en milstolpe med över 10 000 anmälda löpare. Den 3 september kommer Göteborgs gator att pulsera av energi och entusiasm när löpare återigen samlas för att delta i detta spektakulära lopp.

 • 2023-05-30 “Det är en skatt vi har tillsammans”


  Det är den morgonen idag.

  Solen bränner av en stillbild över Slottskogsvallen. Målportalen dominerar upploppsrakan och genom öppningen till Runners Zone skymtar ett sjok, ett mindre publikhav av ljusblå jackor. “Välkommen”, säger Stefan och prickar av funktionärer från Mölndals AIK. Det är den morgonen idag. Göteborgsvarvet 2023. Och bara fem timmar till förste löpare förväntas lyfta hela Slottsskogsvallens energi en nivå högre

  Skribent: Sara Ulrika Holmgren

 • 2023-05-26 Vi är Varvet!

  Lär kän­na vår fan­tastiska Ida Marklinder. Ida gör sin LIA på Varvet och är projektledare för logistik, packning och beställningar.

 • 2023-05-15 Folkspel ny partner till Rosa Varvet

  Med såväl föreningslivet som arbetet med Bröstcancerförbundet i fokus har Rosa Varvet och Folkspel självklara gemensamma nämnare. Nu inleder de två organisationerna ett samarbete inför höstens lopp i Slottsskogen.

 • 2023-05-13 Dubbla kenyanska segrar i Göteborgsvarvet

  Edmond Kipngetich och Susan Chembai – så heter segrarna i den 42:a upplagan av Göteborgsvarvet.

  – Det hade jag inte förväntat mig, men jag är väldigt glad att jag kunde vinna, säger Chembai som vad 20 sekunder före tvåan över mållinjen på Slottsskogsvallen.

 • 2023-05-12 Hela familjens löparhelg blir bättre med tårta från Almondy

  Almondy är tårtbageriet från Göteborg som är kända för sina goda tårtor och kladdkakor. En av Almondys allra mest populära tårtor är Daimtårtan, som förra året delades ut till ca 30 000 glada löpare och besökare på Göteborgsvarvet. Succén var ett faktum och även i år kommer Almondy att sprida glädje med sina tårtor på flera platser under Varvetveckan.

 • 2023-05-12 Det ser ut att bli ett soligt och varmt lopp imorgon!

  Att springa Göteborgsvarvet är redan en bedrift i sig, men att göra det i väldigt varma och soliga förhållanden kan vara särskilt utmanande. Därför vill vi dela med oss med ett par viktiga tips så att du håller hela vägen in i mål.

 • 2023-05-12 Gratis mensskydd under Göteborgsvarvet

  Toaletter enbart för damer och gratis mensskydd – tillsammans med RedLocker satsar Göteborgsvarvet på att göra löparupplevelsen bättre.

  – Det är någonting som efterfrågats och som vi tror kommer att vara väldigt uppskattat, säger Göteborgsvarvets projektledare Theo Söderberg.

 • 2023-05-11 Trafikinformation - använd muskelkraft, inte motorkraft

  Nu är det äntligen dags igen, Göteborgsvarvet kommer återigen fylla Göteborgs gator med löpare och publik. I år kommer det bli större trafikpåverkan än vanligt då det pågår flera omfattande arbeten i vår växande stad. Därför ber vi er att ställa bilen under Göteborgsvarvet och istället använd alternativa resesätt den 13 maj. Tillsammans kan vi underlätta för varandra och för blåljuspersonal som kan behöva ta sig fram.

 • 2023-05-10 Göteborgsvarvet i siffror

  Närmare 40 000 löpare från över 50 nationer är anmälda till årets upplaga av Göteborgsvarvet där startskottet för de första går 13.00. Här är fler siffror inför löparfesten.

 • 2023-05-10 Så följer du Göteborgsvarvet

  Det finns många sätt att följa såväl enskilda löpare som folkfesten i stort under lördagen. Här listar vi några av dem

 • 2023-05-09 Världsnian redo för Varvetdebuten


  Han har ett personbästa långt under gällande banrekord och är nia i världen i år – årets förhandsfavorit i herrklassen är kenyanen Alex Kibet.

  – Min träningskamrat Amos Kipruto vann här förra året och jag ska göra mitt bästa för att vårt lag ska ta en ny seger, säger 32-åringen.

 • 2023-05-09 Jan-Åke, allåringen som sprang baklänges

  2022 var han den resultatmässigt snabbaste all-åringen i startfältet och när historien öppnar upp sig vittnar den 41-åriga Göteborgsvarvssviten om flera svar på uttrycket “Jag ska försöka ta mig runt”. Även om sjukvårdspersonal helst velat plocka av honom, även om publiken skrattade när han sprang baklänges uppför backarna och även om husmorsknep för att lindra kramp i vaden inte föll väl ut, så har hans livskraft och att anamma nya ideér, fungerat för att ta sig i mål. Och som bäst på 1 timme 14 min från 1989. “Klarade jag förra året då ska jag klara det i år också”, säger Jan-Åke.

 • 2023-05-08 Polestar visar uppgraderade Polestar 2 i samband med Göteborgsvarvet

  Elektriska prestandabilsmärket Polestar (Nasdaq: PSNY) samarbetar för fjärde året i rad med Göteborgsvarvet, som är världens största halvmaraton. Polestar vill inspirera till mer hållbara upplevelser med mindre klimatavtryck. I samband med loppet kommer uppgraderade Polestar 2, som har ett lägre klimatavtryck jämfört med föregående årsmodell, att finnas utställd i anslutning till målområdet. Polestar 2 kommer även att fungera som både ledarbil och klockbil.

 • 2023-05-08 Här är alla tidigare vinnare

  61 olika löpare har lagt beslag på de 82 guldmedaljerna i Göteborgsvarvets historia. Här är alla tidigare vinnare.

 • 2023-05-07 Lovisa siktar på drömgränsen med hjälp av personlig hare

  Hon har aldrig misslyckats med ett tidsmål sedan hon började springa för fem år sedan. Lovisa Tysklind ska med hjälp av löparstjärnan Suldan Hassan som personlig hare inte göra det under Göteborgsvarvet heller.

  – Jag siktar på under 90 minuter och tror att jag kan klara det med hjälp av Suldan, säger 25-åringen.

 • 2023-05-06 Nyheter under Varvetveckan 2023

  I morgon drar Varvetveckan igång och under åtta dagar kommer tiotusentals deltagare att vara med i något eller några av loppen. Här är några nyheter inför årets arrangemang.

 • 2023-05-05 Nu inleds årets löparfest

  Äntligen är det dags! 13.00 på söndag går startskottet för Trailvarvet, det första av nio lopp på åtta dagar under Varvetveckan 2023. I dagsläget är över 53 000 deltagare anmälda till något av loppen.

 • 2023-05-04 Köp Göteborgsvarvets officiella t-shirt!

  Nu går det äntligen köpa Göteborgsvarvets officiella t-shirt, "Xperience Göteborgsvarvet" som är designad av Marcus Waltilla. Passa på att göra dig stilig inför Varvet.