Göte­borgsvarvets nya offi­ciel­la kam­era – en bil

Elbil­stil­lverkaren Polestar har var­it en del av Göte­borgsvarvet som ledar- och klock­bil sedan 2020. I år väx­er uppgiften då den nya klock­bilen Polestar 4 dessu­tom kom­mer att fil­ma hela lop­pet via den bakåtrik­tade kam­er­an som blir en del av Göte­borgs-Postens direk­t­sänd­ning av lop­pet. Göte­borgsvarvet blir därmed världens förs­ta löpartävling som fil­mas av en bil.

Tittarupplevelsen direkt från täten av loppet är möjlig tack vare att Polestar 4 har en bakåtriktad HD-kamera istället för en bakruta. Den högupplösta kamerabilden visas på en display där mittenbackspegeln brukar sitta och under Göteborgsvaret kommer den bilden att direktsändas från bilen.

”För oss på Polestar handlar allt om att kombinera form och funktion. Tack vare lösningen med en bakåtriktad kamera istället för en bakruta kunde vi designa en aerodynamisk kaross och samtidigt skapa en bil med rymlig kupé och bra bakåtsikt. Genom att låta bilens kamera filma loppet får vi chans att visa detta för en bred publik”, säger Maximilian Missoni, Head of Design på Polestar.

Polestar har varit en del av Göteborgsvarvet sedan 2020. Den nyligen lanserade SUV-coupén Polestar 4 kommer att kunna ses och upplevas efter att elitlöparna har gått i mål i anslutning till målgången på Slottsskogsvallen, där den har sällskap av Polestar 2 och prestanda SUV:en Polestar 3.

”Vårt gemensamma fokus på hållbarhet och effektivitet har förenat oss genom åren. Att Polestar 4 nu dessutom blir en del av direktsändningen med sin innovativa kameralösning känns som en naturlig förlängning av vårt samarbete”, säger Elin Bondemark, hållbarhetsansvarig på Göteborgsvarvet.

Göteborgsvarvet äger rum lördagen den 18 maj. Under Varvetveckan arrangeras också en rad aktiviteter och sex andra lopp. Polestar 4 kommer att leda löparna runt banan och vara en av de officiella kamerorna i live-sändningen av Göteborgsvarvet.

2024-04-24

← Alla nyheter