Använd friskvårds­bidraget till din startplats

Mån­ga har fått mers­mak för löp­n­ing under coro­n­a­pan­demin och till näs­ta års lopp hop­pas vi på en mängd löpare som springer lop­pet för förs­ta gån­gen. I som­ras ändrade dessu­tom Skat­tev­er­ket sina regler och en stor nyhet är att du nu kan använ­da ditt friskvårds­bidrag till en start­plats i Göteborgsvarvet.

I somras valde Skatteverket att utöka friskvårdsbidraget med fler aktiviteter, där bland annat motionslopp nu godkänns. Det innebär att du kan anmälda dig till Göteborgsvarvet och sedan lämna in kvittot till din arbetsgivare för att nyttja ditt friskvårdsbidrag.

– Det är en fantastisk nyhet! Anmäl dig till Göteborgsvarvet och låt jobbet stå för kostnaden, vi hoppas att detta ger fler människor möjligheten att delta, säger Martin Bergman, Förbundschef på Göteborgs Friidrottsförbund som arrangerar Göteborgsvarvet.

Till anmälan >

Så härgör du!

1. Har du friskvårdsbidrag?
Prata med din arbetsgivare för att ta reda om ni har friskvårdsbidrag och vilket belopp. Om ni inte har det i dagsläget fråga då om hen är villig att ge dig ett friskvårdsbidrag, det är avdragsgillt för arbetsgivaren och skattefritt för dig, vilket belopp?

2. Anmäl dig
Anmäl dig till Göteborgsvarvet eller något av våra andra lopp.
Observera: För att en förmån enligt Skatteverket ska anses vara av enklare slag och mindre värde kan kostnaden inte överstiga 1 000 kronor per tillfälle eller aktivitet. Anmälan till Göteborgsvarvet sker på goteborgsvarvet.se, vi är inte anslutna till externa friskvårdstjänster.

Till anmälan >

3. Kvitto till arbetsgivaren
När du har anmält dig tar du kvittot från Göteborgsvarvet och visar upp den för arbetsgivaren som ersätter dig för motsvarande belopp.

Läs mer om personalförmåner och vad som innefattas >

2020-10-28

← Alla nyheter