Utmana reko­rdti­den i Göte­borgsvarvets virtuel­la lopp

Hur långt når du på 59 minut­er och 35 sekun­der? Under Göte­borgsvarvet 2016 hann Richard Mengich föl­ja den blå lin­jen längs Göte­borgs gator och ta sig i mål på Slottsskogsvallen på reko­rdti­den 00:59:35.
Med start den 22 maj kan du anta utmanin­gen och se hur långt du hin­ner på reko­rdti­den när Göte­borgsvarvet till­sam­mans med RaceOne arranger­ar det virtuel­la lop­pet 00:59:35.

Når du över Älvsborgsbron, hela vägen till Avenyn eller rentav till upploppet mot Slottsskogsvallen? Oavsett var du springer kan du testa hur långt just du hinner på Göteborgsvarvets rekordtid 00:59:35. En perfekt uppladdning i väntan på Göteborgsvarvet den 11 september och Göteborgsvarvet Marathon den 19 september.

– Med den här virtuella utmaningen får vi en härlig uppladdning inför loppen i september samtidigt som det ger extra motivation för alla löpare som ser fram emot att snart få springa det riktiga Göteborgsvarvet igen. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda denna utmaning till våra löpare tillsammans med RaceONE, säger Martin Bergman, förbundschef för Göteborgs Friidrottsförbund och VD för Göteborgsvarvet och fortsätter:

– Många vill så klart testa sina gränser och se hur långt man kommer på rekordtiden men för vissa kan loppet bli en god anledning till att komma ut och röra på sig i en knapp timme. Stillasittandet har ökat under pandemin och vi måste sätta Sverige i rörelse igen. Där fyller motionsloppen en viktig funktion som målbild och inspirationskälla.

Loppet arrangeras av Göteborgsvarvet tillsammans med RaceONE som är den tekniska plattformen för loppet. Som löpare kan du välja att springa med mobilapplikationen igång eller mäta sträcka och tid med din träningsklocka och därefter ladda upp ditt resultat.

– Genom virtuella lopp kan du fortfarande uppleva känslan av att ladda upp inför din kommande prestation. Att känna adrenalinet som rusar så fort tidtagningen startar och slutligen njuta av den euforiska känslan av att korsa mållinjen och se hur det gick för dig och kanske dem du tävlat emot. Det ska bli väldigt intressant att följa löparna under denna utmaning, Tomas André, tf VD på RaceONE.

Loppet pågår från den 22 maj kl 00:59:35 fram till den 24 maj kl 00:59:35 och du kan starta ditt lopp när du vill under den tiden.

Läs mer om 00:59:35 här.

2021-03-26

← Alla nyheter