Världens mest upp­skat­tade dusch?

I omkring 30 år har de var­it en del av Göte­borgsvarvet och deras duschar har under senare år bliv­it ett myck­et upp­skat­tat inslag längs banan. Nu lad­dar Ångtvät­tbilen för ett nytt Göteborgsvarv.

Det är mindre än en månad kvar till att Göteborgsvarvet äntligen är tillbaka. Då kommer i vanlig ordning även Ångtvättbilen vara på plats.

– Vi har alltid velat synas i idrottssammanhang och i Göteborgsvarvet ser vi en naturlig koppling. Vi jobbar hårt med vår miljöprofil på företaget och är, precis som Göteborgsvarvet, ISO-certifierade, säger Ångtvättsbilens VD, Konrad Löwhagen och fortsätter:

– Sedan är det en fantastisk folkfest och en dag i glädjens tecken. Inte bara för de som springer, utan även de som tar sig ut på gator och torg och på något sätt engagerar sig i loppet. Folk är ju otroligt glada och positiva hela den här dagen.

Något som gör löparna extra glada under loppet är de duschstationer som Ångtvättbilen anordnar längs banan. Dessa är väldigt uppskattade, inte minst under de år då solen och värmen varit en extra utmaning.

– Det har hänt flera gånger att folk stannar till väldigt länge vid duschstationerna så man nästan får knuffa iväg dem för att det kommer fler löpare, framförallt mot slutet av loppet, säger Konrad med ett leende.

Ångtvättbilen grundades 1984 och namnet kommer från den maskin de utvecklade för att tvätta heltäckningsmattor i kombination med de färgglada arbetsfordon man hade. Idag är det däremot inte bara heltäckningsmattor som gäller utan Ångtvättbilen utför periodiskt golvunderhåll och golvrenoveringar av alla typer av golv. Främst för företag men även för privatpersoner.

– Vi finns på de flesta större orterna i Sverige – från Höllviken i söder till Umeå i norr. Det kan vara viktigt att nämna att vi inte lägger golv, utan vi behandlar golv, säger Konrad som själv har sprungit Varvet vid ett par tillfällen.

– Det är en rolig dag och en fantastisk folkfest och det är härligt att kunna ha ett mål med sin träning, men jag är inte med i tätstriden om man säger så. Jag måste också säga att Göteborgsvarvet har en otrolig service, både mot samarbetspartners och löpare. Där gör Göteborgsvarvets organisation ett fantastiskt arbete.

Vi ser fram emot ytterligare ett år tillsammans med Ångtvättbilen och hoppas att du ser fram emot en härligt svalkande dusch den 11 september.

2021-08-16

← Alla nyheter