Pas­salen lyfter Spe­cial­varvet ytterligare

Alla delt­a­gare i Spe­cial­varvet är redan vinnare, men nu sat­sas det ytterli­gare på att årets höjd­punkt för dem ska bli ännu bät­tre. Den respek­ter­ade ideel­la förenin­gen Pas­salen kliv­er näm­li­gen in som samar­betspart­ner inför årets upplaga.

De två olika bansträckningarna i Specialvarvet tar inte bara deltagarna genom vackra Slottsskogen och in till målet på anrika Slottsskogsvallen, de genererar också glädje, en inkluderande och härlig feststämning för såväl löparna som åskådarna.

Loppet har blivit en årlig höjdpunkt för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer, vare sig de väljer den 2,2 kilometer eller 4,1 kilometer långa sträckan.

För att göra loppet till en ännu mer minnesvärd upplevelse har den ideella föreningen Passalen anlitats för att vara med i organisationen kring evenemanget. Passalen arbetar ständigt för att hitta nya sätt att skapa inkludering och delaktighet för personer med funktionsvariationer.

– Specialvarvet är ett väldigt viktigt evenemang och det känns fantastiskt att ha Passalen vid vår sida när vi skapar aktiviteter för en viktig målgrupp. Genom samarbetet satsar vi på att göra evenemanget ännu starkare och mer komplett, vilket kommer att gagna våra fantastiska deltagare, säger Madelene Gimlegård, projektledare på Göteborgsvarvet

Passalens verksamhetschef Ia Kjellsdotter ser fram emot att få vara en del av organisationen kring Specialvarvet.

– Alla som deltar i loppet, vare sig de går, springer eller rullar fram efter bästa förmåga, kammar hem första pris men de är inte de enda vinnarna. Den glädje, gemenskap och fantastiska stämning som de skapar smittar av sig till åskådarna och alla runt omkring och skapar en minnesvärd dag för alla. Vi ser fram emot att bli en del av årets upplaga av Specialvarvet, säger Kjellsdotter.

Specialvarvet 2021 går av stapeln fredagen den 10 september.

2021-05-18

← Alla nyheter