Överlåta/sälja din startplats

Om du inte har möjlighet att delta i Göteborgsvarvet 2025 kan du överlåta din startplats till någon annan. Sista dag att överlåta en startplats är sju dagar innan datum för loppets genomförande.

Observera att köparen INTE övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp) eller eventuella tillval som säljaren genomfört. Köparen kommer att placeras i en startgrupp baserat på hens egna profil och eventuella tidigare resultat enligt våra seedningsregler.

En överlåtelse kan göras mot en avgift om 250 kr som köparen erlägger till Göteborgsvarvet, kostnaden betalas av den som tar över startplatsen.

Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan att genomföra överlåtelsen av din startplats på korrekt vis.

Följ nedan instruktion för att överlåta startplats till en annan löpare:

1. Först ska du hitta en person som vill överta/köpa din startplats.

2. Logga in på din personliga dashboard. Din personliga dashboard finner du genom att gå till mailen du fick i bekräftelsen för din anmälan och klickar på länken, eller här: Min anmälan/personlig dashboard
Väl inloggad, scrolla ned till "Överlåt startplats".

3. Fyll i e-postadressen till personen du vill överlåta din startplats till. De är först när du fyllt i en e-postadress som knappen "Överlåt startplats" bli synlig.

4. Personen vars email-adress du fyllt i får ett mail med instruktioner för att registrera sig till Göteborgsvarvet, i sista steget betalar hen 250 kr.

Om du som överlåter startplatsen vill göra det gratis eller sälja den väljer du helt själv, de är något du och den nya löparen gör upp mellan er, (kostnaden på 250 kr som erläggs till Göteborgsvarvet tillkommer alltid).

Tillbaka till FAQ