Göteborgs­varvets seednings­regler

Så avgörs din startgrupp i Göteborgsvarvet 2024

I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Starten pågår under tre timmar, där varje startgrupp startar med några minuters mellanrum. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer som beskrivs här nedan. Redan nu kan du preliminärt se vilken startgrupp du kommer att hamna i utifrån dina tidigare resultat.

 • Seedningsgrundande lopp för Göteborgsvarvet 2024: Arrangerade av Göteborgsvarvet

  Nedan finns alla Seedningsgrundande lopp som arrangeras av Göteborgsvarvet, vilka är giltiga för Göteborgsvarvet 2024. Ett resultat i dessa lopp ger automatisk seedning, ingen övrig registrering behövs.

  • Göteborgsvarvet 2022
  • Göteborgsvarvet 2023
  • Göteborgsvarvet Marathon 2023
  • Varvetmilen Jönköping 2024 - 1 april
  • Varvetmilen Göteborg 2024 - 13 april
  • Varvetmilen Malmö 2024 - 20 april
  • Varvetmilen Täby 2024 - 27 april
  • Varvetmilen Örebro - 28 april
  • Digitala Varvetmilen 2024 - (1-5 maj, anmälan öppnar i mitten på februari)


  Längre ner på sidan hittar du en tabell som beskriver vilken startgrupp du preliminärt hamnar i beroende på lopp och resultat.

 • Seedningsresultat: Från flera lopp

  Har du två eller flera registrerade resultat från godkända seedningsgrundande lopp är det alltid den bästa tiden som räknas. Du kan aldrig bli seedad till en startgrupp längre bak.

  Utan seedningsresultat?

  Är du inte seedad placeras du preliminärt i en startgrupp mellan 16 - 25. Anmäler du dig tidigt startar du längre fram i startledet än om du anmäler dig sent. Definitiv startgrupp för Göteborgsvarvet 2024 meddelas samtliga löpare ca två veckor innan loppets genomförande. Startbevis skickas då via e-post och finns för nedladdning på Mina sidor.

 • Seedningsgrundande lopp för Göteborgsvarvet 2024: Arrangerade av externa aktörer

  Du kan du ansöka om separat seedning om du har deltagit i externa lopp mellan 30 april 2022 - 30 april 2024 som uppfyller nedan:

  • Ett sanktionerat marathonlopp snabbare än 4:01:26:h
  • Ett sanktionerat halvmarathonlopp snabbare än 1:48:48h
  • Ett sanktionerat 10 km-lopp med ett resultat på 37:58 minuter (herrar) respektive 40:39 minuter (damer).


  Skicka ett intyg på resultat (skärmdump på resultatlistan, ett diplom, eller en länk) till info@goteborgsvarvet.se senast 30 april 2024.

  *Ett sanktionerat halvmaraton/maraton/10km är ett lopp som är godkänt av Svenska Friidrottsförbundet (eller annan nations förbund) som bl.a. innebär att godkänd tidtagning har använts och att banan är kontrollmätt.

  Digitala lopp som inte arrangerats av Göteborgsvarvet är inte seedningsgrundande.

 • Seedning till: Startgrupp Elit

  Tävlande som uppnått någon av nedan resultatgränser på sanktionerad tävling under perioden 1 jan 2023 – 8 maj 2024 kan ansöka om att bli seedad till Elitledet. Skicka då ett intyg på ditt resultat till elite@goteborgsvarvet.se senast 8 maj 2024.

  Resultatgränser:
  Herrar: Maraton 2:24:00, halvmaraton 1:07:00, 10 000 m 30:00.
  Damer: Maraton 2:46:00, halvmaraton 1:18:00, 10 000 m 35:30.

  Maraton/halvmaraton skall vara på kontrollmätt landsvägsbana medan tiden på 10 000 m, utöver kontrollmätt landsvägsbana, också kan göras på arena.

Preliminärt innebär att tiderna kan justeras för att få till ett jämnare flöde under loppet. I startbeviset som skickas ut i maj kommer din definitiva startgrupp.
Preliminärt innebär att tiderna kan justeras för att få till ett jämnare flöde under loppet. I startbeviset som skickas ut i maj kommer din definitiva startgrupp.
 • Seeda dig till Göteborgsvarvet: Varvetmilen 2024

  Saknar du ett seedningsgrundande resultat och vill ta chansen att kvalificera dig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet? Under våren 2024 arrangeras Varvetmilen på flera platser under flera olika datum, samt digitalt. Varvetmilen är ett lopp som ger en god chans till att göra en bra tid på milen, samtliga fysiska lopp är snabba och flacka. Oberoende vilken ort du väljer att springa Varvetmilen i är resultatet seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2024.

 • Avancera i startgrupperna: Spring för välgörenhet eller Res hållbart

  Ett alternativ till att springa seedningslopp och ändå avancera i startgrupperna är att Springa för välgörenhet i Göteborgsvarvet eller resa hållbart med Löpartåget.

  Spring för välgörenhet Löpartåget

 • Maxtid

  Målet stänger kl 19.00. Rep dras vid Frihamnspiren kl 17.40 (13,5 km) och Postgatan kl 18:05 (15 km). Löpare som inte klarar reptiderna transporteras tillbaka till målområdet. Starten pågår mellan kl 13-16, maxtiden beror alltså på vilken startgrupp du är placerad i. Det krävs ett ungefärligt snittempo på 7.25 min/km om man är placerad i den sista startgruppen som startar klockan 16.00 för att klara gränsen efter 13,5 kilometer.

 • Diskvalificering

  Om du startar i en tidigare startgrupp än den du blivit tilldelad i Göteborgsvarvet 2024 blir du automatiskt diskvalificerad. Samtliga löpare i Göteborgsvarvet springer med sitt namn på nummerlappen. Springer du med annan löpares nummerlapp kan du bli diskvalificerad.

 • Starta med kompis?

  Vill du springa tillsammans med en vän går det alltid bra att flytta till en senare startgrupp. Det kan du göra utan att kontakta oss eller att det påverkar ditt resultat. Observera att detta endast gäller vid flytt till en startgrupp längre bak. Flytt till en tidigare grupp innebär diskvalificering.

Frågor & Svar