Världens största halv­maraton 21 maj 2022

Göteborgsvarvet är vårt klassiska 21 kilometerslopp som arrangeras varje år i Göteborg, Sverige. Ca 60 000 löpare är anmälda och redo att deltaga i världens största halvmaraton varje år. Är du?

Seednings­regler

Så avgörs din startgrupp.

Läs våra seedningsregler

Ban­sträckning

21 097,5 meter av Göteborg

Läs mer om vår bana

Inför start

Kom förbered

Deltagar­information

Huvudpartners

 • Logo New Balance
 • 2022 blir året vi tar revansch: Anmälan är öppen

  Folkfesten är tillbaka! Göteborgsvarvet har satt drygt 1,4 miljoner människor i rörelse sedan år 1980. Efter två uteblivna år längtar vi tills vi återigen får fylla Göteborgs gator med kämpande löpare. Bli en del av världens största halvmaraton när vi är tillbaka 21 maj 2022.

  Anmälan

 • Nå din drömtid på 21 km!: Träningsprogram

  Ladda upp på bästa sitt inför Göteborgsvarvet. Nå din drömtid med hjälp av Mustafa ”Musse” Mohameds, Hanna Karlssons och Anders ”Szacke” Szalkais som står redo att inspirera och guida dig inför Göteborgsvarvet 2022. Programmen finns på sex olika nivåer, från att springa Varvet under 1:30 till att klara av att springa hela den utmanade distansen – utan ett konkret tidsmål.

  Till alla våra träningstips

 • Hälsa på jobbet: Spring som företag

  Göteborgsvarvet är en bra plattform för företag som vill satsa på träning och hälsa. Utmana era kunder, partners och kollegor för en starkare lagkänsla och en friskare personal.

  Göteborgsvarvet Team

 • Seeda dig till bättre startgrupp: Varvetmilen

  Ta chansen och spring dig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet. Varvetmilen arrangeras på flera platser under flera olika datum för att ge så många som möjligt chansen att seeda sig inför Göteborgsvarvet 2022.

  Läs mer

 • Information med anledning av: Covid-19

  Vi arbetar dagligen med att förbereda våra evenemang för att de ska kunna genomföras under rådande pandemi och självklart efter rådande restriktioner.

  Läs mer

21 097,5 meter av Göteborg till ditt förfogande:Följ den blå linjen

Som deltagare i Göteborgsvarvet passerar du många fina platser på din resa längs banan. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande-aktiviteter längs vägen!

Läs mer om banan

 • Anmäl dig innan 31 januari: Du kan fortfarande bli en early bird

  Vi skämmer bort early birds! Anmälan fram till och med 31 januari spar dig 100:- på din startplats. Startplatsen innehåller 21 kilometer folkfest, ett evenemang i världsklass som får många att må bra.

  Anmälan

 • Ge bort 21 km

  Ge bort en upplevelse, en utmaning och en stor portion hälsa. Nu finns presentkort både för Göteborgsvarvet 2022 och Göteborgsvarvet Marathon 2023 tillgängligt.

  Till presentkort

 • Seedning

  Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer. Redan nu kan du preliminärt se vilken startgrupp du kommer att hamna i.

  Till seedningsregler

 • Redo inför start

  Allt du behöver vet inför start. Information uppdateras löpande ju närmre evenemangsdatum vi kommer.

  Deltagarinformation

Turista i Västkustens huvudstad:Upplev Göteborg

Göteborg är en härlig stad så passa på att uppleva staden när du reser hit för att springa Göteborgsvarvet. Se till att göra det bästa av tiden i stan före och efter loppet.

Göteborgstips

 • Medaljen 2022: Vinnande bidrag

  Medaljbidraget "Göteborg är staden som firar vartenda steg du tar!" framtagen av konstnären Malin Viktorsson kommer vänta på dig i mål den 21 maj 2022. Omröstningen pågick mellan 11 - 19 oktober där totalt 4707 löpare deltog, vinnande bidrag fick 1596 röster.

  Läs mer

 • Så mycket mer än bara ett lopp: Varvetveckan 2022

  Utöver folkfesten Göteborgsvarvet 21 km finns det en mängd andra lopp för både stora som små, alla under samma vecka. Läs om vilket lopp som passar dig bäst, allt från 250 meter till 21 km.

  Varvetveckan 2022

Hållbarhet:Ett certifierat hållbart lopp

Göteborgsvarvet ligger i framkant inom hållbarhet bland löparevenemang och arbetar ständigt för ett mer hållbart lopp. Göteborgsvarvet är certifierade enligt den internationella standarden ISO-20121. Göteborgsvarvet har även tilldelats AIMS Green Award (2016), samt pris för årets hållbarhetsinsats av GMIC Sweden (2017).

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete


Huvudpartners

Evenemangpartners

Mediepartners