Världens största halv­maraton 13 maj 2023

Göteborgsvarvet är vårt klassiska 21-kilometerslopp som arrangeras varje år i Göteborg.
Är du redo att delta i världens största halvmaraton i maj?

Seednings­regler

Så avgörs din startgrupp.

Läs våra seedningsregler

Ban­sträckning

21 097,5 meter av Göteborg

Läs mer om vår bana

Inför start

Kom förberedd

Deltagar­information

Huvudpartners

 • Logo New Balance
 • Vi skämmer bort early birds!: Anmäl dig innan 31 januari.

  Anmälan fram till och med 31 januari spar dig inte bara pengar, dessutom är överlåtelse av din startplats gratis ifall du får förhinder (ord. pris 250:-). Startplatsen innehåller 21 kilometer folkfest, ett evenemang i världsklass som får många att må bra.

  Anmälan 2023 Vad innebär överlåtelse?

 • Seeda dig till bättre startgrupp: Varvetmilen

  Ta chansen och spring dig till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet. Varvetmilen arrangeras på flera platser under flera olika datum för att ge så många som möjligt chansen att seeda sig inför Göteborgsvarvet 2023.

  Nyhet 2023 är att Minivarvet följer med på Varvetmilens turné, perfekt tillfälle att aktivera hela familjen.

  Läs mer

 • Presentkort: Ge bort 21 km eller 42 km i julklapp

  Ge bort en upplevelse, en utmaning och en stor portion hälsa. Nu finns presentkort både för Göteborgsvarvet 2023 och Göteborgsvarvet Marathon 2023 tillgängligt. Du kan välja att få det som en julklapp i form av en nummerlapp i miniformat förpackat i ett juligt kuvert som skickas hem vid köp senast 11/12 eller ett digitalt presentkort (standard).

  Till presentkort

 • Din startgrupp: Seedningsregler

  Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer, bland annat så är ett resultat från Göteborgsvarvet 2022 seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2023. Redan nu kan du preliminärt se vilken startgrupp du kommer att hamna i.

  Till seedningsregler

 • Medaljen 2023: Vinnande bidrag

  Medaljbidraget "Seger och sol" framtagen av konstnären Jennifer Omberg kommer vänta på dig i mål den 13 maj 2023. Omröstningen pågick mellan 1-31 augusti där totalt 4621 st deltog, vinnande bidrag fick 1876 röster.

  Läs artikeln

 • Tillvalsprodukter: Gör upplevelsen extra minnesvärd

  Beställ en personlig medaljbricka och/eller ett diplom. Tillvalen kan du göra när du anmäler dig till Göteborgsvarvet eller på Mina sidor om du redan är anmäld. Tillvalen skickas hem per post ca en månad efter genomfört lopp. Se över att dina adressuppgifter på anmälan stämmer och uppdatera dem vid behov på Mina sidor.

  Mina sidor Guide tillval

 • Nyttja ditt friskvårdsbidrag: Använd friskvårdsbidraget till din startplats

  Anmäl dig till något av Göteborgsvarvets lopp och lämna in kvittot till din arbetsgivare för att nyttja ditt friskvårdsbidrag. Vi är även anslutna till friskvårdstjänsterna Epassi och Benify.

  Mer information

21 097,5 meter av Göteborg till ditt förfogande:Följ den blå linjen

Göteborgsvarvets bana passerar många fina platser runt om i Göteborg. Nytt 2022 var banans 10 etapper som välkomnar dig till de olika delarna av staden med delmålsportaler. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen!

Läs mer om banans etapper

 • Pilotprojektet blir permanent: Vi välkomnar rullstolsdeltagare

  Deltagande i rullstol blir permanent i efter ett lyckat pilotprojekt i Göteborgsvarvet 2022. Free-wheel rekommenderas och ledsagare är valfritt och kostnadsfritt.

  Anmälan rullstolsdeltagare Artikel pilotprojekt 2022

 • Göteborgsvarvet Expo

  Under Varvetveckan arrangeras Göteborgsvarvet Expo 11-13 maj i Friidrottens hus, med utställare från olika branscher med produkter relaterade till träning, sport och hälsa. Få möjlighet att ta del av den senaste utrustningen och allt du kan tänkas behöva inför start. Fri entré för alla till Göteborgsvarvet Expo. Välkomna!

  Göteborgsvarvet Expo

 • Så mycket mer än bara ett lopp: Varvetveckan

  Utöver folkfesten Göteborgsvarvet 21 km finns det en mängd andra lopp för både stora som små, alla under samma vecka. Läs om vilket lopp som passar dig bäst, allt från 250 meter till 21 km.

  Varvetveckan

Göteborgsvarvet nyhetsbrev

Allt det senaste från Göteborgsvarvet direkt i din inkorg - anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Anmälan nyhetsbrev

 • Upplevelser som lyfter ditt lopp: Underhållning längs banan

  Göteborgsvarvet vore inte sig likt utan sin hängivna publik. Mer än 200 000 supporters kantar Göteborgsvarvsbanan vilket gör loppet till Sveriges största live-event och en upplevelse i världsklass. Det finns runt 50 musikplatser och det är en härlig mix av bl.a. rock, storband, DJ´s, blues och givetvis coverband. När loppet närmar sig kommer mer information om var längs banan du hittar underhållning.

Hållbarhet:Ett certifierat hållbart lopp

Göteborgsvarvet ligger i framkant inom hållbarhet bland löparevenemang och arbetar ständigt för ett mer hållbart lopp. Göteborgsvarvet är certifierade enligt den internationella standarden ISO-20121. Göteborgsvarvet har även tilldelats AIMS Green Award (2016), samt pris för årets hållbarhetsinsats av GMIC Sweden (2017).

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Huvudpartners

Evenemangpartners

Mediepartners

Frågor & Svar