En stad och ett publikstöd som måste upplevas!

 • Redan redo för nästa stora utmaning?: Göteborgsvarvet 2024

  Är du redan sugen på nästa stora utmaning? Anmälan för Göteborgsvarvet 2024 den 18 maj är öppen. Startplatsen innehåller 21 kilometer folkfest, ett evenemang i världsklass som får många att må bra.

  Anmälan

 • Nå din måltid på 21 km: Träna som proffsen

  Nå dina mål med våra träningsprogram med Mustafa ”Musse” Mohamed, Hanna Karlsson och Anders ”Szacke” Szalkai som står redo att inspirera och guida dig inför Göteborgsvarvet 2024.

  Programmen finns på sex olika nivåer, från att springa Varvet under 1:30 till att klara av att springa hela distansen – utan ett konkret tidsmål. Med ett träningsprogram får du kontinuitet genom rolig och varierad – men också utmanade – träning.

  Till träningsprogram

Vi ses 18 maj 2024

Banan:21 km upplevelse

Göteborgsvarvets bana tar dig genom festivalvibrerande Slottsskogen, längs Hisingens vackra kajer och förbi pulsen på avenyn. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen!

Mer om banan

 • Seeda dig till en bättre startgrupp: Varvetmilens turné

  Varvetmilen är ett lopp som ger en god chans till att göra en bra tid på milen. Oberoende på var i landet du väljer att springa Varvetmilen är resultatet seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2024. Ta chansen att starta i en bättre startgrupp den 18 maj när det är dags för Göteborgsvarvet 21 km igen!

  Läs mer

 • Vilken startgrupp du tillhör: Seedningssystem

  I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Starten pågår under tre timmar, där varje startgrupp startar med några minuters mellanrum. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer.

  Seedningsregler

 • Nyttja ditt friskvårdsbidrag: Använd friskvårdsbidraget till din startplats

  Anmäl dig till Göteborgsvarvet och lämna in kvittot till din arbetsgivare för att nyttja ditt friskvårdsbidrag. Vi är även anslutna till friskvårdstjänsterna Epassi och Benify.

  Mer information

 • Personlig medaljbricka och diplom: Föreviga din prestation i Göteborgsvarvet 2024

  Beställ en personlig medaljbricka och/eller ett diplom för att minnas din prestation lite extra. Du kan göra tillvalet i samband med din anmälan till Göteborgsvarvet 2024 eller via Mitt lopp om du redan är anmäld. Tillvalet kommer att skickas hem med post cirka en månad efter loppet.

  Mitt lopp

Lär känna Varvetprofilerna:Porträtt Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet har lika många härliga profiler som det finns löpare. Några sticker ut lite extra och dessa har vi valt att porträttera. Lär känna mesta mästaren, äldsta allåringen, den kvinnliga löpare som sprungit flest Göteborgsvarv och mannen som sprang baklänges.

Mats Erixon

Ingen har vun­nit Göte­borgsvarvet fler gånger än Mats Erixon. Med fem titlar är han den mesta mästaren i Göteborgsvarvets historia. Mölndalslöparen tog hem Göteborgsvarvet 1982, 1984, 1985, 1986 och 1987.

Bo Tendell

Bo Tendell - Varvets äldsta allåring i Göteborgsvarvet 2023, 86 år gammal. -Jo, jag älskar Göteborgsvarvet. Har alltid gjort. Jag hade tur för Bo Lennart Tendell blir ju Bolt, menar Bo och lyfter armarna mot skyn så som Usain Bolt också gör.

Elsa Jögi

För Elsa Jögi har Göte­borgsvarvet ager­at grund­bult i livet och löp­nin­gen har lik­nat en processledare genom svåra sit­u­a­tion­er. 2023 sprang hon Göte­borgsvarvet för 40:e gån­gen, som en av två kvinnli­ga löpare som sprun­git lop­pet flest gånger.

Jan-Åke Nykvist

Även om sjukvårdspersonal helst velat ploc­ka av hon­om, även om pub­liken skrat­tade när han sprang baklänges uppför backar­na, så har hans livskraft och att anam­ma nya ideér, funger­at för att ta sig i mål.

 • Nummerlappsutdelning och inspiration: Göteborgsvarvet Expo

  Göteborgsvarvets löpare hämtar ut sin nummerlapp på Göteborgsvarvet Expo under lopphelgen 16-18 maj. Det är också en mötesplats med löparinspiration och allt du kan tänkas behöva inför start. Rör dig i en miljö som andas folkhälsa och inspireras av våra många utställare och de senaste produktnyheterna för att ta din löpning till nästa nivå. Göteborgsvarvet Expo hittar du i Friidrottens Hus, i nära anslutning till start- och målområde.

  Göteborgsvarvet Expo

 • Underhållning

  Göteborgsvarvet bjuder på massor av musik och upplevelser längs banan. Det finns ett 50-tal musikstationer i en blandning av rock, storband, DJ:s, blues och så klart coverband.

 • Gör er redo för fart och skoj:: Familjeområde

  Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde den 18 - 19 maj. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

  Läs mer om familjeområdet

Göteborgsvarvet nyhetsbrev

Allt det senaste från Göteborgsvarvet direkt i din inkorg - anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Anmälan nyhetsbrev

Huvudpartners

Evenemangpartners

Mediapartners

Frågor & Svar