Till förmån för den lokala friidrotten

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 3000 funktionärer är engagerade via friidrottsföreningarna i distriktet, men även idrottsföreningar från många andra idrotter är delaktiga i genomförandet. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

Göteborgsvarvets historia

Första starten gick 1980 och 1 800 anmälda löpare startade på Heden och gick i mål på Ullevi. Det var soligt och 30 grader varmt. I dag är Göteborgsvarvet ett av världens största lopp och har haft över miljonen löpare anmälda. I Göteborgsvarvets historia kan du läsa mer om respektive års Göteborgsvarv, leta efter gamla resultat i resultatarkivet eller se vilka som segrat respektive år.

Göteborgsvarvets historia

Barn och ungdomar:HEJA

HEJA - Ett folkhälsoprojekt i Göteborg bjuder in till gratis löparskola på några olika platser i Göteborg. Aktiviteterna är friidrottsinspirerade med mycket löpning, samarbetsövningar och lekar. Hållbarhet berörs utifrån hälso- och miljötänk och socialt tänk för att få en god miljö för nästkommande generation står i fokus.

Läs mer

Hållbart evenemang

Göteborgsvarvet har valt att satsa på att vara framstående inom miljöfrågan och bli ett mer hållbart evenemang. 2016 blev Göteborgsvarvet certifierat enligt ISO 20121. Samma år fick organisationen även ta emot priset AIMS Green Award.

Läs mer

Välgörenhet

Under 2011-2023 har Göteborgsvarvet genom sina löpare samlat in över 10 miljoner kronor till välgörenhet. I Göteborgsvarvet 2024 kan du välja att springa för flera olika organisationer.

Spring för välgörenhet

3 000 funktionärer

Under Varvetveckan är 3 000 personer engagerade i olika funktioner. Föreningar, frivilligorganisationer och företag finns med och hjälper till för att få allt att fungera på bästa sätt för löparna. Om du vill vara med och hjälpa till som funktionär, sök dig i första hand till någon av föreningarna inom Göteborgs Friidrottsförbund. Om du representerar en idrottsförening som vill ställa upp med funktionärer, välkommen att skicka in er intresseanmälan.

Intresseanmälan funktionär

Tips på långlopp – AIMS löparkalender

Association of International Marathons and Distance Races (AIMS) är ett nätverk av långlopp över hela världen, i AIMS löparkalender finns många motionslopp att upptäcka!

AIMS Löparkalender