Så följer du Göteborgs­varvet

Välkommen till årets folkfest

Vill du känna stämningen den 18 maj?

Då finns flera olika alternativ till att följa loppet och hur det går för dina nära och kära.

Följ loppet:Via webb-TV och radio

GP sänder live.
Göteborgs Posten direktsänder loppet kl. 12.45-16.45 den 18 maj. Följ rapporteringen före, under och efter varvet på gp.se/varvet.

GP ger dig allt du behöver inför, under och efter Göteborgsvarvet.
Veckan innan kommer du som prenumerant kunna läsa reportage och intervjuer med intressanta personer och experter. Under Varvet sänder GP drygt tre timmar live-tv från hela stan med fokus på både elitloppet och folkfesten – den sändningen kommer att ligga öppen för alla. Även det stora bildspelet med bilder från hela stan kommer att vara öppet för alla att kika in. Och vill du som prenumerant se dig själv eller dina nära och kära att ta sig runt den 21 kilometer långa banan, så finns våra tre stadsdelskameror och målkameran att titta på. Dessa kameror kommer att ligga live under Varvet men också att finnas att se på i efterhand på gp.se/varvet

Radio
Du kan även ta del av folkfesten via radio på Mix Megapol.

Följ dina vänner:Via appen


Ladda hem Göteborgsvarvets app och ta del av information både för dig som löpare och besökare. Appen finns att ladda ner där appar finns och heter Göteborgsvarvet.

Appen innehåller bland annat:

  • Liveresultat där du kan följa dina vänner med position och tid.
  • Våra senaste nyheter
  • Deltagar- och besöksinformation
  • Resultatlistor
  • Härliga selfiefilter

Appen är nyligen uppdaterad inför 2024 års lopp, uppdatera appen i din telefon för att följa löpare.

När appen är uppdaterad, gå in på appen och klicka på ”kugghjulet” upp i högra hörnet och klicka sedan på Tidtagning samt Nyheter så att dom blir ibockade. Då kommer uppdateringar live för de löpare som lagts till som Favoriter, vid mellantidspasseringar och mål.

Följ löpare - Lägg till dina vänner som favoriter

  • Klicka på "Följ dina vänner - Resultat & Favoriter" och sök på namn eller startnummer för den du vill följa. För 40 kr kan du följa upp till 25 löpare samtidigt. Klicka på (+) så läggs en löpare till som Favorit.

För att du ska kunna följa en löpares exakta position under loppet behöver den som springer Göteborgsvarvet registrera sig med sitt Registrerings-ID + efternamn i appen vid "Starta live-tracking - Mitt Lopp". Löparen behöver också starta tracking i appen i samband med att loppet startar, samt ha mobilen med sig och appen på för exakt position. Glöm inte att tillåta platstjänster för appen i mobilens inställningar.

Följer du en löpare som inte registrerat sitt registrerings-ID/startat tracking i appen under loppet kommer du se löparens mellantider och resultat live (via chipet på nummerlappen), samt uppskattad tid för nästa mellantidspassering, men inte löparens exakta position på banan.

Följ dina vänner:Via SMS

Ett smidigt sätt att följa den du hejar på under Göteborgsvarvet är att beställa mellantider via sms. Du får då ett sms med aktuell tid när löparen du följer passerar 5, 10, 15 km samt mål.

Som löpare kan du även beställa dina egna resultat efter målgång – eller göra en beställning så att en kompis får se dina tider i sin telefon under loppet.

SMS-instruktioner

  • Du som springer och vill ha dina tider efter målgång: Skicka sms till nummer 72700 med koden RGV startnummer. Exempel: RGV 9876
  • Du som vill följa en löpare och få rapporter längs banan: Skicka sms till nummer 72700 med koden GV startnummer. Exempel: GV 9876
  • Du som vill att någon annan får dina tider till sin mobiltelefon: Skicka sms till nummer 72700 med koden GV startnummer TILL mobilnummer. Exempel: GV 9876 TILL 0701234567

Om du inte vet vilket startnummer löparen du ska följa har så hittar du det här genom att söka bland anmälda.

Information om tjänsten

Tjänsten tillhandahålls av EST och stöds av Telia, Halebop, Tele2, Comviq, Telenor och Tre. Kostnad 35 kr per beställning. Beställer du till annat mobilnummer (enligt punkt 3 ovan), hamnar kostnaden hos den som beställer.

Göteborgsvarvet kan inte garantera tjänsten i händelse av problem hos nätoperatörerna. SMS-tjänsten gäller endast Göteborgsvarvet, 21 kilometer.

Följ loppet:Längs med banan

Ett gott råd att ta dig till någon av publikplatserna, Slottsskogen, Sannegårdshamnen, Avenyn, starten och målgången vid Slottsskogsvallen. Längs med hela banan finns flera trevliga musikstationer, du hittar information om vilka band som spelar längs banans olika etapper här.

Loppet kommer att sändas på två storbildsskärmar vid start-och målområdet.

Göteborgsvarvet food court - After Run med livesändning
I entréparken mellan start- och målområdet hittar ni Göteborgsvarvet food court som drivs av Carotte. Här serverar Carotte både varm och kall mat, dryck, kaffe och energigivande snacks. Dessutom finner ni öl från Poppels, vin, mousserande och cider. Här visas också gp.se livesändning från banan och målområdet. Området är öppet mellan 10:00 - 20:00 för både löpare och publik. Läs mer här.

Väskförbud Slottsskogsvallen 18 maj

På beslut av Polismyndigheten råder totalt väskförbud inne på Slottsskogsvallen 18 maj.

Du som inte skall springa men planerar att se målgången inne på Slottsskogsvallen behöver därmed lämna väskan hemma. Undantag görs för medicinska skäl och behov av skötväska. Väskförvaring för publik tillhandahålls ej.

Vätskebälten/vätskeryggsäck som löpare bär på banan och in i målområdet på Slottskogsvallen omfattas ej av väskförbudet.