Spring din bästa mil Eskilstuna!

Gör dig redo för 10 km på en snabb, flack bana. Din tid från Varvetmilen Eskilstuna är dessutom seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2022.

07
maj

Bra att veta inför start:Tävlingsinformation

Tid: Kl 13:00 den 7 maj är det gemensam start för Varvetmilens alla löpare.

Adress: Ekängens IP -Strängnäsvägen/ Kjulavägen Eskilstuna.

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startnummer skickat till dig via e-post och hämtar ut din nummerlapp i tävlingscentrum, på tävlingsdagen. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.

Inför start: Vi rekommenderar att du kommer ombytt. Det finns möjligheter till omklädning och dusch i anslutning till tävlingscentrum. Toaletter finns i området.

Väskförvaring: Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Effektförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig om att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Placering i startfält: I Varvetmilen tillämpar vi ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Ställ dig där du själv tycker att du tidsmässigt bäst hör hemma! Tillhör du den snabbare delen av startfältet ställer du dig långt fram.

Tidtagning: Tiden tas med elektroniskt chip och det är nettotiden från startlinjen till mål som räknas. Tiden startar alltså först när du passerar startlinjen.

Vätska: Finns i start- och målområdet.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj.

Resultat: Ett sms med ditt resultat skickas efter målgång. Resultatet redovisas på hemsidan senast 12h efter loppet.

  • Vilken startgrupp du hamnar i: Seedningsregler

    I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

    Läs mer

  • Regler

    Varvetmilen kommer att genomföras i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje anmälan är personlig och kan inte överlåtas till annan löpare. Varje löpare ställer upp på egen risk.

Arrangör

Varvetmilen Eskilstuna arrangeras av Ärla IF i samarbete med Göteborgsvarvet.

Huvudpartner