DSC_0101

Till förmån för den lokala friidrotten

Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade via friidrottsföreningarna i distriktet, men även idrottsföreningar från många andra idrotter är delaktiga i genomförandet. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus.

Postadress
Göteborgsvarvet
Box 12 174
402 42 Göteborg

Besöksadress
Friidrottens Hus
Friidrottens Väg 5

Övriga kontaktuppgifter
Telefon: + 46 (0)31-772 78 80
E-post: info@goteborgsvarvet.se

hero-divider

Våra engagemang

promo_miljo

Hållbart evenemang

Göteborgsvarvet har valt att satsa på att vara framstående inom miljöfrågan och bli ett mer hållbart evenemang. 2016 blev Göteborgsvarvet certifierat enligt ISO 20121. Samma år fick organisationen även ta emot priset AIMS Green Award.

Läs mer

promo_valgorenhet

Välgörenhet

Under 2011-2016 har Göteborgsvarvet genom sina löpare samlat in över 7,5 miljoner kronor till välgörenhet. Till Göteborgsvarvet 2017 kan du välja att springa för Stadsmissionen, Ung Cancer och Ågrenska.
Anmälan att springa Göteborgsvarvet 2017 för Clowner utan Gränser är inte öppen för tillfället, vi återkommer med mer information under våren.

Läs mer

promo_folkhalsa

Folkhälsa

Göteborgsvarvet och det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med syfte att skapa ett ökat intresse för hälsa i stadsdelen Gårdsten i Göteborg. Aktiviteter som redan är planerade är att årligen arrangera TräningsTräffar för vuxna och Lilla Varvets Löparskolor för barn.

Läs mer

Statistik

Demografi

Göteborgsvarvet lockar löpare över hela landet och i hela världen. Lär dig mer om den demografiska fördelningen på Göteborgsvarvets löpare.

Läs mer

Antal deltagare

Över en miljon anmälningar har kommit in till Göteborgsvarvet sedan starten 1980. Här hittar du hur många som sprungit respektive år.

Läs mer

Varvet i siffror

Äldsta löparen, andel kvinnor respektive män och antal liter vatten det går åt under ett Göteborgsvarv. Här hittar du alla siffror.

Läs mer

Största loppen

Göteborgsvarvet är ett av världens största lopp. Här hittar du hela listan på de största maraton- och halvmaratonloppen i världen.

Läs mer

Topplistor och resultatarkiv

Utöver alla Varvetsegrare finns massa intressant statistik tillgänglig, till exempel de 100 snabbaste tiderna sedan 2009, resultatlistor för SM, lista över allåringar och massa mer.

Topplistor
Resultatarkiv

historik
_MG_4585funktionar

4 000 funktionärer

Under Göteborgsvarvet-veckan är 4 000 personer engagerade i olika funktioner. Föreningar, frivilligorganisationer och företag finns med och hjälper till för att få allt att fungera på bästa sätt för löparna. Om du vill vara med och hjälpa till som funktionär, sök dig i första hand till någon av föreningarna inom Göteborgs Friidrottsförbund. Om du representerar en idrottsförening som vill ställa upp med funktionärer, välkommen att skicka intresseanmälan till info@goteborgsvarvet.se.

Funktionärsföreningar Göteborgsvarvet

Fotografer

Tack till alla fotografer som levererat bilder till hemsidan!

Fotografer

Gbg_varv_Web-(316)