Vägen mot Varvet 21K

En miniserie som inspirerar och stärker löpare för att vara helt redo när startskottet går i maj.

En dokumentärserie om gemenskap och löpning

Varje onsdag 18.20 träffas löpargruppen Burgers ’N’ Brew Run Crew för att springa, äta burgare och dricka bärs tillsammans! Nu tränar de inför stundande Göteborgsvarvet och vi får följa dem hela vägen tills det är dags för 21 km genom Göteborgs folkfest. Varje onsdag släpps ett nytt avsnitt med BNBRC och New Balance.

New Balance presenterar:Vägen mot Varvet 21K

Vägen mot Varvet – en dokumentärserie med syfte att inspirera och stötta löpare i förberedelserna inför den 21 097,5 m långa utmaningen som Göteborgsvarvet är. Att löpning är en individuell träningsform kanske är en uppfattning som många delar, i serien får vi följa fyra löpare från den lokala löparklubben BNBRC som bevisar motsatsen. Serien berättar om hur löpning blivit något större än bara träning i deras liv. Att springa ett halvmaraton är inget man gör utan varken support och förberedelse. Därför vill New Balance tillsammans med Kajsa, Christoffer, Charlotta och Sarah lyfta den gemenskap som löparvärlden faktiskt består av genom att dela med sig av deras träningsresor mot Göteborgsvarvet 2022.

BNBRC

BNBRC grundades för 5 år sedan av Christoffer och Marcus som båda har en gemensam kärlek till både mat och löpning. I februari 2017 började de tillsammans med vänner springa intervaller ihop med efterföljande käk. Ett närliggande ställe erbjöd burgare och bärs för en bra peng och där föddes idén om Burgers n Brew Run Crew, där intervaller, burgare och bärs som en helig treenighet blev grunden till sthlms trevligaste löpargäng.

Upplägget bygger på att alla kan delta men på sina egna villkor, man springer individuellt fast ihop som ett lag, oftast backintervaller eller intervaller på löparbana. Efter passen samlas de alltid på närliggande burgarhak. Här möts alltifrån löpare som springer på elitnivå, löpare som försöker hitta formen till löper som är där för ett socialt sammanhang.

BNBRC grund bygger på gemenskap, engagemang och löparglädje blandat med det sociala runtomkring, det har alltid varit ideellt och alla är välkomna oavsett löpform. We run hard, we eat harder

Vägen mot Varvet:Löparna

Kajsa Barr, 29 år

Jag var aktiv i friidrott i 15 år, i slutet satsade jag och deltog i junior EM i 1500m. Tyvärr slutade jag pga mycket skador och ett större fokus på plugget. De senaste 5-6 åren har jag försökt komma tillbaka till löpningen men har haft svårt att hitta en plats med duktiga löpare som ligger mellan motionär och elit. När jag väl hittade BNBRC kunde jag äntligen utmanas i min löpning och få ett socialt sammanhang igen! Jag motiveras av utmaningar och det är ännu roligare när jag kan göra det med andra som delar samma intresse. Löpningen har alltid varit en stor del av min identitet och jag är väldigt glad att den nu får en större del av mitt liv igen. Det är något jag saknat i många år!

Christoffer Larsson, 34 år

Medgrundare av BNBRC. Jag är en typisk sportnörd som spelat basket sen jag var 6 årig grabb uppe i Luleå, har även spelat amerikansk fotboll i vuxen ålder och jag är fortfarande aktiv utövare av basket (div 3), fotboll(korpen), padel, gym och sista 7 åren löpning. Har senaste satsat mer på löpningen och gått från en glad amatör till en relativt snabb sådan med personbästa ner mot 36 minuter på milen. Springer för gemenskapen löpningen ger mig men också för att se hur snabb jag kan bli utifrån mina egna förutsättningar. Älskar att träna, tävla och umgås i gäng därav att vi startade BNBRC som ger mig allt detta och mer därtill.

Charlotta Melin, 28 år

Jag föll för löpningen på riktigt 2019, det var första året jag sprang regelbundet under årets alla årstider och jag tyckte att jag kunde kalla mig själv ”löpare”. Som en glad motionär har jag insett att löpning typ är det bästa jag vet - det är socialt, endorfinskapande, jobbigt, utmanande, inkluderande och ROLIGT! Jag har sprungit med BNBRC sedan september 2020 och tack och lov att jag hittade crewet! BNBRC har gett mig ännu mer löparglädje och massa nya kompisar <3 Jag sprang mitt första Göteborgsvarv 2012 och nu längtar jag till att springa mitt sjunde!

Sarah Arts, 34 år

I’ve always been a runner - more on the casual side than the competitive. For me running is not so much about being a podium finisher but more about working up a sweat, getting off the beaten track and having fun - staying fit is just part of it. Like everyone else, I go through phases. Some years I put in more rigorous training on the hunt for a PB but other times it’s just about clocking up some k’s in the sun and earning a beer afterwards - this year is a more relaxed one for sure. With a focus on track and hill sessions BNBRC brings some intensity to my weekly runs but with everyone staying for beers and burgers afterwards there's an informal and down to earth feel.

Den perfekta skon till Göteborgsvarvet:Fresh FoamX 1080v12

I Vägen mot Varvet bär teamet New Balance’s flaggskepp Fresh FoamX 1080 i årets senaste version 1080v12, som framställts med hjälp av datadriven design och är försedd med en överdel gjord av minst 50% återvunnet material samt utrustad med en bekväm och mjukt dämpad sula för längre distanser.

För att sammanfatta 1080v12 är det en perfekt mängdträningssko för ett halv maraton som Göteborgsvarvet.

Avsnitt #1:Kaptenen Christoffer

Vi får följa Christoffer - en av grundarna bakom BNBRC som berättar om historien bakom löparklubben Burger N’ Brew Run Club och vad tjusningen är med backintervaller! I dagens avsnitt tar Christoffer också med oss till kvällens träningspass på Kristinebergs IP i Stockholm. Kvällen avslutas med hamburgare & öl på restaurang Lilys på Kungsholmen, ett klassiskt inslag och avslut i BNBRCs träningsvärld.

Avsnitt #2:Varvetveteranen Charlotta

Charlotta Melin har sprungit Göteborgsvaret 6 gånger!.. Det 7e loppet, tillsammans med löparkompisarna i BNBRC, tror hon blir det roligaste hittills!

BNBRC ’s gemensamma mål är att springa Göteborgsvarvet 21 K den 21 maj och på dagens pass så är det backträning som står på schemat. Löpargruppen samlas och tränar på Tranebergsbron i Stockholm.

Avsnitt #3:Varvetdebutanten Sarah

Sarah Arts ska springa Göteborgsvaret för första gången.

BNBRC gemensamma mål är Göteborgsvarvet 21K den 21 maj 2022. När Sarah kom till Sverige år 2019 blev hon rekommenderad att springa med BNBRC, ända sen dess har hon varit ”hooked” och en del av gruppen.

På dagens pass firas det lite extra då de nu tränat 200 onsdagar tillsammans! På det första passet någonsin sprang de 10 långa backintervaller och idag blir det exakt samma pass. Såklart firas det med burgare och bärs efteråt.

Avsnitt #4:Elitmotionären Kajsa

Kajsa Barr har varit friidrottare på elitnivå! Efter att ha slutat vid 23 års ålder så har hon letat efter en plats där hon kan springa på en nivå mellan motionär och elit.

Det var inte fören hon började i löpargruppen BNBRC som hon äntligen hittade glädjen att springa igen! Där fick hon både utmanas i löpningen samt få ett socialt sammanhang.

Avsnitt #5:Göteborgsvarvet 21K

Det har äntligen blivit dags för löpargruppen BNBRC att få springa Göteborgsvarvet 21K! Hur går det egentligen för Kajsa, Sarah, Charlotta och Christoffer?

New Balance

Målet med ”Vägen mot Varvet” är att inspirera och stärka löpare så att de är så förberedda de kan vara när startskottet går. Den här utmaningen är så mycket mer än 21 097,5 meter, då det handlar om tidiga morgnar, sega uppförsbackar och kanske även stunder av tvivel. Vi vill med hjälp av löparna från BNBRC skapa en härlig upplevelse och bygga en gemenskap som bidrar till att löpare tar sig hela vägen in i mål och kan fira när de passerar mållinjen.

-Hanna Löfberg, Nordic Marketing Manager på New Balance

Logo New Balance