Spring din bästa mil i Örebro!

Gör dig redo för 10 km på en snabb och flack bana. Din tid från Varvetmilen Örebro är seedningsgrundande till Göteborgsvarvet 2024.

28
apr.

Bra att veta inför start:Tävlingsinformation

Datum: 28 april 2024

Starttid: kl 11:00

Anmälningsavgift:
295 kr t.o.m 31/1.
395 kr fr.o.m 1/2.

Observera att startplatserna kan ta slut!

Adress: Campus Risbergska, 703 46 Örebro

Startbevis och nummerlapp: Du får ditt startbevis skickat till dig via e-post några dagar innan loppet. Nummerlappen hämtas ut i tävlingscentrum på tävlingsdagen, mellan klockan 09:00-10:30. Vi rekommenderar att du hämtar ut din nummerlapp och säkerhetsnålar i god tid innan start.
Viktigt! Ta med ditt startbevis för att hämta din nummerlapp.

Dusch & omklädning & toalett: Toalett finns tillgängligt i området. Kom gärna ombytt, begränsad möjlighet till dusch och omklädning.

Väskförvaring: Vi förvarar kostnadsfritt din väska och värdesaker under loppet. Väskförvaringen är bemannad, men vi vill ändå uppmärksamma dig om att du lämnar in dina tillhörigheter på egen risk.

Uppvärmning: Gemensam uppvärmning finns vid start och sker under ledning av instruktörer från STC.

Mat & dryck: Enklare café finns på plats.

Vätska: Vätskestation finns vid 5 km samt efter målgång.

Tidtagning: I Varvetmilen sker tidtagningen med nettotid. Vi använder ett automatiskt tidtagningssystem där alla löpare har ett chip som är fäst på nummerlappen. Den officiella tiden är nettotiden från startlinjen till målgången, du behöver alltså inte trängas för att få en bra position i starten.

Seedning/Startgrupp: Varvetmilen tillämpar ”kompisseedning”. Detta innebär att alla löpare hjälps åt att ge bästa förutsättningar för hela startfältet att få en så smidig resa som möjligt från start till mål. Du avgör själv var i startfältet du skall starta. Vill du ta det lite lugnare – ställ dig lite längre bak, tillhör du snabbare delen av startfältet ställ dig långt fram.

Banan: Är kontrollmätt av certifierad förbundsbanmätare enligt de regler som Svensk Friidrott fastställt.

Bankarta: Google maps Varvetmilen Örebro och Gpx-fil.

Efter loppet: Vid målet erhåller alla löpare som fullföljer medalj och banan. Här finns även vätska.

Priser: Priser till placering 1–3 i dam- respektive herrklass, prisutdelning ca 11:45.

Resultat: Direkt efter loppet kan du se ditt resultat här. Har du en anmälan till Göteborgsvarvet 2024 kommer du automatiskt seedas med ditt resultat från Varvetmilen (eller annat bättre seedningsgrundande resultat).

  • Göteborgsvarvets startgrupper: Seedningsregler

    I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Det som avgör vilken startgrupp en löpare hamnar i beskrivs i seedningsreglerna.

    Med ett resultat i Varvetmilen seedas du automatiskt till en bättre startgrupp i Göteborgsvarvet 2024 än om du är oseedad, ingen övrig registrering krävs. Du kan redan nu se vilken preliminär startgrupp ett visst resultat kvalificerar dig till. Har du flera seedningsgrundande resultat, är det alltid det bästa resultatet du seedas med.

    Läs mer

  • Aktivera familjen: Minivarvet på Varvetmilens turné

    Även 2024 följer Minivarvet med på Varvetmilens turné. På samtliga destinationer arrangeras det 210 meter långa loppet för barn mellan 0-6 år samtidigt som Varvetmilen pågår. Anmälan till Minivarvet sker på plats för 80:-, och i vanlig ordning får alla minisprinters en välförtjänt medalj vid målgång och kan under öppettiderna springa så många gånger som benen orkar.

Arrangör

Varvetmilen Örebro arrangeras av Göteborgsvarvet i samarbete med Örebro AIK.

Huvudpartners

Evenemangpartners