En stad och ett publikstöd som måste upplevas!

 • Anmälan är öppen: Göteborgsvarvet 2025

  Göteborgsvarvet är en 21 kilometer lång folkfest, ett evenemang i världsklass som får många att må bra.

  Anmäl dig idag!

 • Resultat

  Här hittar du ditt resultat från Göteborgsvarvet 2024.

  Resultat

45-årskalaset:Vi firar 45 år med 80-talstema!

Sedan starten 1980 har Göteborgsvarvet vuxit från 1800 deltagare till att bli världens största halvmaratonlopp, med tiotusentals löpare från hela världen som deltar varje år. Under 2025 års upplaga kommer stämningen att höjas ytterligare med ett genomgående 80-tals tema. Deltagare och publik kan förvänta sig musik från 80-talets största hits, neonglänsande dekor och nostalgiska återblickar till en tid då löparmodet präglades av färgglada träningskläder och pannband.

Läs mer

 • Kom redo inför start: Deltagarinformation

  Kom väl förberedd inför din start, planera din resa, hämta nummerlapp och mycket mer.
  Här finner du all nödvändig information innan, under och efter start!

  Deltagarinformation Hitta hit

 • Löparinspiration och träning

  Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder dig för ditt stundande Göteborgsvarv. Bläddra bland träningsprogram, tips, trix och inspiration!

  Läs mer

Banan:21 km upplevelse

Göteborgsvarvets bana tar dig genom festivalvibrerande Slottsskogen, längs Hisingens vackra kajer och förbi pulsen på avenyn. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen!

Mer om banan

 • Vilken startgrupp du tillhör: Seedningssystem

  I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Starten pågår under tre timmar, där varje startgrupp startar med några minuters mellanrum. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer.

  Seedningsregler

Lär känna Varvetprofilerna:Porträtt Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet har lika många härliga profiler som det finns löpare. Några sticker ut lite extra och dessa har vi valt att porträttera. Lär känna mesta mästaren, äldsta allåringen, den kvinnliga löpare som sprungit flest Göteborgsvarv och mannen som sprang baklänges.

Mats Erixon

Ingen har vun­nit Göte­borgsvarvet fler gånger än Mats Erixon. Med fem titlar är han den mesta mästaren i Göteborgsvarvets historia. Mölndalslöparen tog hem Göteborgsvarvet 1982, 1984, 1985, 1986 och 1987.

Bo Tendell

Bo Tendell - Varvets äldsta allåring i Göteborgsvarvet 2023, 86 år gammal. -Jo, jag älskar Göteborgsvarvet. Har alltid gjort. Jag hade tur för Bo Lennart Tendell blir ju Bolt, menar Bo och lyfter armarna mot skyn så som Usain Bolt också gör.

Elsa Jögi

För Elsa Jögi har Göte­borgsvarvet ager­at grund­bult i livet och löp­nin­gen har lik­nat en processledare genom svåra sit­u­a­tion­er. 2023 sprang hon Göte­borgsvarvet för 40:e gån­gen, som en av två kvinnli­ga löpare som sprun­git lop­pet flest gånger.

Jan-Åke Nykvist

Även om sjukvårdspersonal helst velat ploc­ka av hon­om, även om pub­liken skrat­tade när han sprang baklänges uppför backar­na, så har hans livskraft och att anam­ma nya ideér, funger­at för att ta sig i mål.

 • Res, Bo, Upplev

  Utforska Göteborg under en helg och upplev stans bästa shopping, boenden och restauranger. Låt dig inspireras av stans olika kvarter, slappna av i ett trevligt spa eller njut av nya, kulinariska upplevelser. I denna guide har vi samlat allt du behöver veta för en härlig weekend i Göteborg.

  Till guiden

 • Underhållning

  Göteborgsvarvet bjuder på massor av musik och upplevelser längs banan. Det finns ett 50-tal musikstationer i en blandning av rock, storband, DJ:s, blues och så klart coverband.

  Läs mer

 • Köp din Göteborgsvarvet poster

  Vi är stolta över att kunna erbjuda möjligheten att köpa denna vackra poster inspirerad av Göteborgsvarvet, skapad av den talangfulla konstnären Rebecka Ericsson! Med ikoniska landmärken såsom Eriksbergskranen, Älvsborgsbron och Gothia Towers torn framställda på ett förtrollande sätt, lyckas hon fånga Göteborgs genuina charm i varje detalj.

  Postern kommer att finnas tillgänglig på Göteborgsvarvet Expo samt via RKE Designs Webshop.

  Till Webbshopen

 • Gör er redo för fart och skoj:: Familjeområde

  Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde den 18 - 19 maj. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

  Läs mer om familjeområdet

Göteborgsvarvet nyhetsbrev

Allt det senaste från Göteborgsvarvet direkt i din inkorg - anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Anmälan nyhetsbrev

Frågor & Svar