Världens största halv­maraton 18 maj 2024

Göteborgsvarvet är vårt klassiska 21-kilometerslopp som arrangeras varje år i Göteborg.
Är du redo att delta i världens största halvmaraton i maj?

Seednings­regler

Så avgörs din startgrupp.

Läs våra seedningsregler

Ban­sträckning

21 097,5 meter av Göteborg

Läs mer om vår bana

Inför start

Kom förberedd

Deltagar­information

Huvudpartners

 • Redan redo för nästa stora utmaning?: Göteborgsvarvet 2024

  Är du redan sugen på nästa stora utmaning? Anmälan för Göteborgsvarvet 2024 den 18 maj är öppen. Startplatsen innehåller 21 kilometer folkfest, ett evenemang i världsklass som får många att må bra.

  Göteborgsvarvet 2024

 • Ge bort 21 km!: Presentkort

  Ge bort en upplevelse av folkfest, en utmaning och en stor portion hälsa i julklapp. Skriv namnet på den du ska ge bort presenten till, så kommer tomten med en nummerlapp i miniformat förpackat i ett juligt kuvert. För dig som föredrar digitalt presentkort (standard) finns det kvar som alternativ.

  Till presentkort

Vi ses 18 maj 2024

Banan:21 km upplevelse

Göteborgsvarvets bana tar dig genom festivalvibrerande Slottsskogen, längs Hisingens vackra kajer och förbi pulsen på avenyn. Löparfesten kryddas också med en publik på över 200.000 personer, 50 musikstationer och många andra peppande aktiviteter längs vägen!

Mer om banan

 • Seeda dig till en bättre startgrupp: Varvetmilens turné

  Varvetmilen är ett lopp som ger en god chans till att göra en bra tid på milen. Oberoende på var i landet du väljer att springa Varvetmilen är resultatet seedningsgrundande för Göteborgsvarvet 2024. Ta chansen att starta i en bättre startgrupp den 18 maj när det är dags för Göteborgsvarvet 21 km igen!

  Läs mer

 • Vilken startgrupp du tillhör: Seedningssystem

  I Göteborgsvarvet startar deltagarna i ett stort antal startgrupper. Starten pågår under tre timmar, där varje startgrupp startar med några minuters mellanrum. Vilken startgrupp en löpare hamnar i bestäms av olika faktorer.

  Seedningsregler

 • Nyttja ditt friskvårdsbidrag: Använd friskvårdsbidraget till din startplats

  Anmäl dig till Göteborgsvarvet och lämna in kvittot till din arbetsgivare för att nyttja ditt friskvårdsbidrag. Vi är även anslutna till friskvårdstjänsterna Epassi och Benify.

  Mer information

 • Personlig medaljbricka och diplom: Föreviga din prestation i Göteborgsvarvet 2024

  Beställ en personlig medaljbricka och/eller ett diplom för att minnas din prestation lite extra. Du kan göra tillvalet i samband med din anmälan till Göteborgsvarvet 2024 eller via Mina sidor om du redan är anmäld. Tillvalet kommer att skickas hem med post cirka en månad efter loppet.

  Mina sidor

Lär känna Varvetprofilerna:Porträtt Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet har lika många härliga profiler som det finns löpare. Några sticker ut lite extra och dessa har vi valt att porträttera. Lär känna mesta mästaren, äldsta allåringen, den kvinnliga löpare som sprungit flest Göteborgsvarv och mannen som sprang baklänges.

Mats Erixon

Ingen har vun­nit Göte­borgsvarvet fler gånger än Mats Erixon. Med fem titlar är han den mesta mästaren i Göteborgsvarvets historia. Mölndalslöparen tog hem Göteborgsvarvet 1982, 1984, 1985, 1986 och 1987.

Bo Tendell

Bo Tendell - Varvets äldsta allåring i Göteborgsvarvet 2023, 86 år gammal. -Jo, jag älskar Göteborgsvarvet. Har alltid gjort. Jag hade tur för Bo Lennart Tendell blir ju Bolt, menar Bo och lyfter armarna mot skyn så som Usain Bolt också gör.

Elsa Jögi

För Elsa Jögi har Göte­borgsvarvet ager­at grund­bult i livet och löp­nin­gen har lik­nat en processledare genom svåra sit­u­a­tion­er. 2023 sprang hon Göte­borgsvarvet för 40:e gån­gen, som en av två kvinnli­ga löpare som sprun­git lop­pet flest gånger.

Jan-Åke Nykvist

Även om sjukvårdspersonal helst velat ploc­ka av hon­om, även om pub­liken skrat­tade när han sprang baklänges uppför backar­na, så har hans livskraft och att anam­ma nya ideér, funger­at för att ta sig i mål.

 • Underhållning

  Göteborgsvarvet bjuder på massor av musik och upplevelser längs banan. Det finns ett 50-tal musikstationer i en blandning av rock, storband, DJ:s, blues och så klart coverband.

 • Gör er redo för fart och skoj:: Familjeområde

  Varmt välkomna till Göteborgsvarvets familjeområde den 18 - 19 maj. Här är det fullspäckat med skoj, löparglädje, aktiviteter och underhållning för hela familjen. Ja, ni hör. Här finns det mycket utav allt. Inte nog med det får ni möta någon som har längtat efter att få träffa er. Vårat alldeles egna löpartroll Varva, som kommer se till att ni får en minnesvärd dag och hejar på er hela vägen in i mål.

  Läs mer om familjedagen

Göteborgsvarvet nyhetsbrev

Allt det senaste från Göteborgsvarvet direkt i din inkorg - anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Anmälan nyhetsbrev

Huvudpartners

Evenemangpartners

Mediapartners

Frågor & Svar